На живо

7

Алън Уокър с ремикс на творба на Ханс Цимер

Мултиплатиненият артист, диджей и продуцент споделя своя прочит на величествената музикална композиция Time на прочутия композитор

Публикувано на 18 Май 2020
Алън Уокър с ремикс на творба на Ханс Цимер

Двама гении в музиката от две различни генерации сляха таланта си.

Мултиплатиненият артист, диджей и продуцент Алън Уокър споделя своя прочит на величествената музикална композиция “Time” от дългогодишния си идол - звездния композитор Ханс Цимер. 

Още с релийза на дебютния си сингъл “Faded” през 2015 г., 22-годишният Алън завладява музикалния свят като истинска буря.

Въпреки че е популярен с разпознаваемото си и различно звучене, по-малко известен факт за публиката е, че едни от най-определящите творчеството му вдъхновители са филмовата музика и саундтраците – най-вече творбите на Цимер.

Израствайки с музиката на немския композитор към някои от най-величествените филмови продукции в историята, като "Черният рицар", "Карибски пирати", "Интерстелар" и „Генезис“, не е изненада, че този жанр е оставил трайна следа в съзнанието на Уокър и неговото творчество. Норвежкият артист е признат за един от най-големите суперзвезди на електронната музикална сцена, а YouTube каналът му е 10-тият най-следван в света.

С издаването на собствената си интерпретация на “Time” – възможно най-популярната творба на Цимер, Алък Уокър сбъдва дълго желаната си мечта да работи заедно с музикалния си супергерой. Преди време, Алън получава копие от оригиналналния нотен лист на произведението, с автограф от Цимер. Двамата музиканти се срещат за първи път в Барселона през април 2019 г., по време на един от концертите от турнето на композитора - “World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration”. Срещата им води до разговор относно потенциална колаборация, която сега излезе на бял свят.

“Израствайки, никога не съм предполагал, че ще стана артист и че ще превърна страстта си в кариера. Много от нещата, които имах огромния късмет да преживея през последните години, ми се струват сюрреалистични. Но да работя с Ханс Цимер по тази песен е свръхестествено чувство на друго ниво. Всеки, който ме познава знае, че съм огромен фен на Ханс Цимер. Неговите творби играят огромна роля в музикалния ми път, най-вече „Time” – най-любимата ми песен. Фактът, че моята версия е първият издаден официален ремикс на композиция на Ханс Цимер, е изключително постижение за мен. Безкрайно благодарен съм за тази възможност!“, споделя Уокър.   

Оригиналът на песента е композиран от Цимер специално за саундтрака на суперпродукцията на Кристофър Нолан – "Генезис" (2010), за която и двамата получават номинации за „Оскар“, „Златен Глобус“, „BAFTA“ и много други. 10 години по-късно Алън Уокър и Ханс Цимер гордо представят завладяващия римейк на “Time”, който публиката не е чувал никога преди. Базиран на оркестрийната версия на оригинала от албума The World of Hans Zimmer, ремиксът на песента ще бъде акомпаниран и от първото видео към звукозапис на Hans Zimmer, създавано някога. По-късно тази година, на датата на 10-тата годишнина от филма "Генезис" през юли, новата версия ще излезе и на специално винил издание.

„Да работя с артист, чиято кариера е била повлияна от моето творчество, е несравнимо признание. Горд съм да си партнирам с Алън Уокър за ремикса на “Time” – композиция, която означава толкова много за мен, и не мога да сдържа вълнението си, споделяйки я със света. Сега, повече от всякога, трябва да продължаваме да вдъхновяваме младите съзнания да бъдат лидерите на утрешния ден. Надявам се с това да го постигнем“, споделя Ханс Цимер.

Цимер е създател на повече от 200 проекта във филмовата индустрия, които заедно реализират над 28 милиарда долара в приход на световния боксофис. Той е носител на награда „Оскар“, два „Златни Глобуса“, три „Грами“, и „Тони“. Сред най-мащабните му композиции от последните години се нареждат Widows, за чието създаване се колаборира отново с режисьора Стив Маккуин, с когото работи и по награждавания филм "12 години в робство"; "Блейд Рънър 2049", който реализира заедно с Бенджамин Уолфиш и за който получава номинации за „Грами“, „BAFTA“ и „Critics’ Choice“ за „Най-добър филм“; "Дюнкерк" на Кристофър Нолан, който му донася номинации за „Оскар“, „Грами“, „Златен Глобус“, „BAFTA“ и „Critics’ Choice“. Други прочути саундтраци създава към филмите "Гладиатор", "Тънка червена линия", "Колкото толкова", "Рейнман", трилогията "Черният рицар", "Телма и Луис", "Блек хоук" и "Последният самурай". Наскоро Цимер композира музиката към римейка на "Цар Лъв", за който получи „Грами“ номинация за „Най-добър саундрак към визуална продукция“. Филмът, издаден от Disney на 19 юли 2019 г., реализира над 1,7 милиарда долара в приход на бокс офис.

Сред предстоящите проекти на Цимер са "Спондж Боб: Гъба беглец", който излиза от Paramount на 31 юли 2021, "Жената чудо 1984" на на Warner Bros (14 август 2020), "Джеймс Бонд - Смъртта може да почака" от MGM (25 ноември 2020), "Дюн" на Warner Bros (18 декември 2020) и "Топ гън: Маверик" на Paramount (23 декември 2020).

Наскоро Цимер завърши изкчлючително успешното си Hans Zimmer Live турне из Азия и Австралия и продължава концертите си с европейски турне, което ще стартира през февруари 2021 г. 

Кредит: Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Ключови думи: