На живо

7

МasterChef влиза в Черно море

Специална задача с риба ще предизвика кулинарен спор между Chef Петър Михалчев и Chef Андре Токев

Публикувано на 26 Април 2020
МasterChef влиза в Черно море

След два месеца в ефира на bTV, МasterChef влиза в дълбоките кулинарни води.

Кои хоби-готвачи ще докажат, че „морето им е до колене“ и кои ще имат нужда от спасителен пояс?

Във вторник от 21.00 часа журито ще предизвика претендентите за приза от 100 000 лева да създадат съвършени ястия с риба и морски деликатеси от Черно море.

Разделени в два отбора, участниците ще трябва да приготвят супа и основно ястие за 12 гости, които имат специално отношение към използваните продукти.

Състезател от единия тим ще създаде напрежение като се противопостави на волята на своя капитан. В конкурентния отбор градусите ще се покачат при обезкостяването на хищна деликатесна риба, която малцина от преследващите титлата MasterChef някога са държали в ръцете си.

Докато всички се стараят в кухнята, в журито ще се зароди професионален спор. Chef Петър Михалчев ще застъпи тезата, че хоби-готвачите трябва да действат консервативно и без импровизации при приготвянето на рибата. Chef Андре Токев, от своя страна, ще очаква модернизирана версия на класиката и кулинарна „закачка“, която да впечатли гостите. Докато двамата обсъждат предимствата и недостатъците на двата подхода, Chef Силвена Роу ще дегустира почти готовите ястия. Вкусът на едно от тях ще я ядоса, а гневът й няма да подмине създателите му.

След като тестват предложенията на двата отбора, специалните гости ще гласуват за своя фаворит. Победителят ще се наложи с малка, но решаваща преднина и ще се спаси от елиминации. Победените ще съжалят, че са заложили на ефектна презентация за сметка на вкуса.

Падналият тим ще премине през два елиминационни кръга. В първия участниците ще трябва да разпознаят т.нар. суперхрани, а във втория - да приготвят ястия с тях. В ресторанта на MasterChef ще бъдат подредени както красиви презентации с хармонично съчетани елементи и балансирани, превземащи небцето вкусове, така и посредствени творения с наивистична декорация. Само един от хоби-готвачите обаче ще разочарова дълбоко журито и ще си тръгне от най-доброто кулинарно шоу в разгара на надпреварата. 

Ключови думи: