На живо

7

Дзукеро огласи Колизеума в Рим

В Деня на Земята на 50 години, за първи път в историята, италианската звезда пя на празния площад в Рим

Публикувано на 23 Април 2020
Дзукеро огласи Колизеума в Рим

Дзукеро направи специално изпълнение по повод Деня на Земята.

За първи път в историята, италианската звезда изпълни оригиналната песен “Canta La Vita”, която написва заедно с фронтмена на U2 – Боно.

Песента черпи вдъхновение от “Let Your Love Be Known” – песента, която Боно посвети на една от най-засегнатите от COVID-19 страни в света - Италия.

Наелектрезиращото изпълнение се случи в Деня на Земята на 50 години, на абсолютно празния, емблематичен за Италия площад Колизеума в Рим. 

“Canta La Vita” е още едно доказателство за силната артистична и приятелска връзка между Дзукеро и Боно, която съществува от дълги години.

В трудните времена, през които преминаваме, тази песен е оптимистично послание за надежда за всеки, химн за живота. Уникална песен, в края на която гласовете на италианеца и ирландеца се сливат и изпращат призив към света да се обедини.

“Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение, Говорихме си с Боно и двамата бяхме много докоснати от драмата в Северна Италия. Но това, което ни удиви, беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката в справянето с трудностите. В такъв момент, можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и от различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния”, разказва Дзукеро. 

#OnePeopleOnePlanet 

"Дни на изолация

Ти и аз сме още тук

Сякаш времето е спряло

Страхувам се, да

Но денят винаги идва

Усмихнете ми се, ако можете. 

Аз съм тук

Под това небе

Не можеш да ме докоснеш

Но можеш да пееш".   

Foto: Carlo Landucci

Ключови думи: