На живо

7

Война на вкусовете в MasterChef

Хоби-готвачите помириха киселото зеле с пъстърва, мидите - с ябълка, а черният дроб - с какао

Публикувано на 22 Април 2020
Война на вкусовете в MasterChef

Снощи в Мастършеф станахме свидетили на това как се комбинират несъвместими продукти.

С креативност блесна Неда, която приготви тарт от солено какаово тесто с плънка от пушен кашкавал и яйце, а произведението си покри с мус от черен дроб и уиски, но резултатът получи противоречиви реакции.

Екстравагантната комбинация от пъстърва с кисело зеле пък се превърна в гориво за въображението на студента Димитър и той сви сърми с мус от риба.  

Повечето хоби-готвачи обаче се затрудниха от задачата, а един от тях преживя първия си голям провал.

Мидите с пюре от ябълка, аспержи и фенел на маркетинг мениджъра Петя бяха наречени „безизходица“ от Chef Андре Токев и оценката му изпрати участничката на елиминации.

Мастър класът в епизода беше проведен от Chef Мартин Николов, който представи пъдпъдък с цвекло, гарниран с комбуча, мус от карамелизирано масло и пуканки от лимец. Правото да участват в неговия мастър клас и да повторят рецептата му получиха Теодора и Ивайло. Въпреки че демонстрира тя пресуши деликатното птиче месо и прегори лимеца и той се оказа по-добрият и получи Master-престилка. 

Ключови думи: