На живо

7

Давид Гета направи благотворително шоу

Милиони хора по света участваха в специално изпълнение на френския диджей за събиране на пари в подкрепа на борбата срещу COVID-19

Публикувано на 21 Април 2020
Давид Гета направи благотворително шоу

Давид Гета даде своя принос в набирането на средства в борбата с COVID-19.

Милиони хора по света участваха в специално изпълнение на френския диджей за събиране на пари, в сътрудничество с Downtown Miami Development Authority.

Освен покриване на разходите за шоуто, Гета обеща да дари всеки долар, събирайки общо 700 000 щатски долара.

613 000 бяха събрани до края на шоуто, но даренията продължиха да пристигат.  

Даренията ще отидат директно при Световната здравна организация, Feeding South Florida, Feeding America и френската фондация Hôpitaux de Paris. 

Давид Гета освети тюркоазените води на залива Бискейн, изпълнявайки пред 8000 местни хора, които танцуваха от балконите си. Пред около 62–метров басейн в Маями, знаменитият френски артист изпълни приятна музика, като по света повече от 12 милиона се включиха онлайн. Само във Facebook изпълннеието на живо събра 8,5 милиона гледания, докато 1,2 милиона гледаха в Youtube, 1,1 милион в Twitter, 650 хиляди в Twitch, 1 милион в Huya и много други чрез Instagram Live. 

Жителите и феновете се присъединиха чрез Zoom, докато международни знаменитости направиха изненадващи гост появи. Френските рап артисти Бигфло и Оли танцуваха на екрана, успоредно с френските DJ/продуценти Боб Синклер, Мартин Солвейг, Кът Килър и Флориан Пикасо.

Легендарните футболисти Людовик Гили, Оливие Жиро, Робер  Пирес, Александър Лаказет и Гаетан Бонг танцуваха и махаха по време на излъчването. Бразилската поп звезда Анита и френският комик Кев Адамс също се появиха, както и дългогодишният колаборатор на Давид - диджей и продуцентът Мортен и много други също бяха сред списъка на знаменити гости.

Говорейки за събитието, Гета казва: "Все още съм развълнуван от невероятната вечер, споделена с много хора. Благодаря на всички, които се включиха и на тези, които имаха възможност да дарят. Въпреки че е много необичайно време, беше магическо да се свържа с вас чрез музиката. Най-важното, събрахме пари, които ще помогнат на тези, нуждаейки се най-много“.

Събраните средства ще се разпределят между четири неправителствени организации по света. Чрез страниците за събиране на средства на Давид Гета 95 000 долара са събрани за Световната здравна организация, 90 600 за Feeding Ameriсa, 125 100 за Feeding South Florida и 85 800 за фондацията Hôpitaux de Paris-Hôpitaux de France. Давид Гета лично ще допринесе с 300 000 щатски долара, които ще бъдат поравно разделени между четирите организации. Със събраните пари Feeding South Florida ще може да изпрати над 1,7 милиона броя храна в региона и Feeding Ameriсa, най-голямата организация срещу борбата с глада, ще изпрати храна на всички, нуждаещи се от нацията. Събраните пари също ще облагодетелстват фондацията Hôpitaux de Paris - Hôpitaux de France, чиято мисия е да подобри здравните условия на работата и пациентите в болниците във Франция; и глобалния фонд за солидарност на Световната здравна организация, който следи за снабдяването на работниците на предните линии да са екипирани с предпазни облекла, пациентите да получат подходящи грижи и да бъдат засилени усилията за разработването на ваксини, тестове и лечения.

Ако сте изпуснали или искате да гледате изпълнението отново, може да го направите в социалните медии през профилите на диджея във Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, и Twitch. Ако още искате да дарите, може да отидете на davidguetta.com/donate

За партньорите 

Feeding South Florida

Feeding South Florida® е член на мрежата Feeding America® за храна и водещите организации за борба с глада, обслужващи Палм Бийч, Броуард, Маями Дейд и окръг Монро. Осигурявайки подкрепа за 25 процента от изпитващото трудности с храната население, мисията й е да сложи край на глада в Южна Флорида чрез осигуряване на незабавен достъп до питателна храна, помощ срещу глада и бедността и промяна на живота чрез иновативни програми и образование. Feeding South Florida е раздала почти 62 милиона паунда (51,6 милиона блюда) храна миналата година на над 700 000 човека чрез директни програми за обслужване и локална мрежа от приблизително 300 неправителствени партньорски агенции. 

Световната здравна организация работи за целия свят и подпомага здравето, пази света и служи на уязвимите. Целта на СЗО е да се увери, че милиарди хора имат универсално здравно покритие, да защитава милиарди от здравни спешни случаи и да подсигури на милиарди хора по-добро здраве и благосъстояние. 

Feeding America е най-голямата организация в Щатите за облекчаване на глада. Нейната мисия е да нахрани гладните в Америка чрез национална мрежа от членски хранителни банки и ангажиране страната в борбата срещу глада.  

Fondation Hôpitaux de Paris – Мисията на Hôpitaux de France е да подобри условията на здравните служители и пациенти във Франция.  

За Miami Downtown Development Authority

Miami DDA е независима агенция на град Маями, финансирана от специална данъчна такса върху имоти в границите на областта. Управлява се от 15-членен борд, състоящ се от трима подползватели и 12 собственици на имоти, жители и/или работници, които са натоварени да наблюдават посоката на агенцията и определянето на политиката. Агенцията е отдадена на растежа, укрепването и подпомагането на икономическото здраве и стабилност на търговската част на Маями. Като автономна агенция в град Маями, Miami DDA застъпва, улеснява, планира и изпълнява развитието на бизнеса, планирането и подобренията на капитала, както и маркетинговите и комуникационни стратегии. 

Jose Woldring (The Media Nanny)

Ключови думи: