На живо

7

Михаела Филева открадна изключителен талант от Графа

17-годишната Йоана Сашова взриви за втори път сцената на Гласът на България

Публикувано на 20 Април 2020
Михаела Филева открадна изключителен талант от Графа

Фолклорен вокален двубой между два ангелски гласа зарадва журито и феновете на най-гледаното музикално риалити навръх Великден.

Една от най-красивите български народни песни „Лале ли си, зюмбюл ли си“ бе възкресена на сцената на „Гласът на България“ в изключително изпълнение на народната певица Николета Дойчева и 17-годишната Йоана Сашова от отбора на Графа.

Двете успяха да изпълнят заръката на своя треньор и накараха всички в залата и пред малкия екран да се почувстват горди, че са българи. 

„Надминахте очакванията ми, все едно два ангела бяха слезли на Земята и пееха, това решение ми се струва невъзможно. Йоана, ти не си народна певица, но изпя перфектно тази песен, затова избирам теб“, съобщи Влади Ампов с треперещ глас, след като колегата му Иван Лечев плака от вълнение. 

Това е вторият голям успех в музикалната надпревара за младата ромка Йоана, чийто дебют на сцената на шоуто събра над 3 милиона гледания и се превърна в истинска сензация в социалните мрежи. Нейната версия на поп-фолк хита на Преслава „Не идвай“ я направи известна за броени часове, а за успеха си тя благодари на Бог, в когото силно вярва от дете. 

Талантът на съперничката й Николета веднага бе пожелан от Михаела Филева, която използва възможността си за кражба и прибави красавицата от квартет „Захир“ в отбора си. В него към нокаутите продължават и 25-годишният Светослав Георгиев, който спечели джентълменска музикална битка с Огнян Йорданов. Двубоят на Георги Ижбехов с 11 години по-младата Рут-Констанс Койнарска пък се превърна в истинско изпитание, след като се оказа, че той има възли на гласните струни, а тя е болна от ангина. Двамата научиха един от важните уроци за всеки изпълнител по най-трудния начин – като преодоляха проблемите си и пяха с талант, хъс и енергия. Георги успя да впечатли повече Михаела със своето представяне на хита на Каризма „Минаваш през мен“ и запази мястото си в отбора й. 

За първи път на сцената на „Гласът на България“ вокален двубой се проведе между два дуета. Иван Лечев реши, че ще сблъска двойката в живота и на сцената Свет и Хихи с приятелките Силвана и Арзу. Светослав и Христина показаха, че когато любовта и творчеството вървят ръка за ръка, всеки успех е възможен и бяха предпочетени от треньора си. Китаристът и двукратен победител в шоуто получи обещание, че и тази година ще открие най-добрия „Глас на България“, след като открадна македонския талант Алмир Исмаили. „Обещавам да му помогна да победи за трети път!“, развълнувано коментира Алмир, след като Камелия хареса повече силната женска енергия на екстравагантната Керана, с която страстно изпълниха хита „Blurred lines“. С това възможностите за кражби на Лечев приключиха, колегата му Графа също използва своите, а в трети епизод от вокалните двубои участниците ще разчитат да бъдат спасени само от Михаела и Камелия. 

Ключови думи: