На живо

7

Нова песен от Twenty One Pilots

Парчето Level of Concern е записано по време на пандемията от COVID-19

Публикувано на 14 Април 2020
Нова песен от Twenty One Pilots

Twenty One Pilots споделиха “Level of Concern,” чисто нова песен, писана и записана по време на пандемията от COVID-19.

Парчето, което вдъхва надежда в трудни времена, е налично   по всички стрийминг платформи  и е придружено от  официално музикално видео, режисирано от дългогодишния колаборатор  Reel Bear Media.

Дуото на Тайлър Джоузеф и Джош Дън ще дари част от приходите на “Level of Concern” на Crew Nation, глобален фонд за облекчаване екипите, които изпълняват музика на живо, който цели да помогне на музикантите по турнета и участия, засегнати от коронавирус пандемията. Фронтменът на Twenty One Pilots, Тайлър, наскоро разкри на феновете в  Twitter, че работи върху нова музика, докато е в самоизолация: “винаги пиша, но чувствам, че тази песен просто трябва да излезе сега. Мисля, че е семпла, но пълна с надежда“, казва Джоузеф и уточнява, че това е първата песен, която е писал на електрическа китара.

“Level of Concern” е първата нова музика от  Twenty One Pilots от издаването на утвърдения дълъг албум през  2018 TRENCH.  “TRENCH разкрива смущаващо разминаване на жанрове и дълбок концептуализъм, които дефинираха Twenty One Pilots,” заявиха  Billboard. При издаването си Trench създаде масивно глобално въздействие - златно сертифицираната колекция докара на печелилото награда GRAMMY® дуо седмицата с най-големите им продажби някога в Щатите, със 175 000 продадени албумни единици за първата седмица. Истински глобален феномен, надвишил два милиарда стрийма из целия свят, TRENCH  донесе на  Twenty One Pilots Top 5 дебюти в класации по света, включително в САЩ, Великобритания, Канада, Финландия, Германия, Ирландия, Италия, Норвегия, Шотландия и Швеция, с #1 дебюти в Австралия, Нова Зеландия и Холандия.

TRENCH е подчертан от  #1 алтернативните сингли “The Hype,” “Chlorine,” и “Jumpsuit,” последният от които се превърна в най-бързо достигащия до #1 сингъл в класацията на Billboard “Alternative Songs” за десетилетието и също така донесе на дуото четвъртата им GRAMMY®  номинация (Best Rock Song). TRENCH още включва открояващите се тракове от албума Nico And The Niners, Levitate, Chlorine, и My Blood.”

Миналата година Twenty One Pilots анонсираха, че техния дълъг албум от  2013 г.  VESSEL е постигнал златен и платинен успех, а всеки индивидуален трак от албума е получил златен, платинен и мултиплатинен сертификат. Албумът им от 2015,  BLURRYFACE, бе първият албум от дигиталната ера, постигнал това през 2018 г., превръщайки дуото от Колумбъс, Охайо, в първите артисти/група с два албума, достигнали това забележително постижение.

Ключови думи: