10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Милиони гледаха концерта на Андреа Бочели

Уникалният концерт за любов, изцеление и надежда чрез силата на музиката вече премина границата от над 25 милиона гледания

Публикувано на 13 Април 2020
Милиони гледаха концерта на Андреа Бочели

На католическия Великден забележителният тенор Андреа Бочели преживя най-необикновения концерт в живота си.

В празната катедрала Дуомо в Милано, но пред многобройна виртуална публика от цял свят, която беше на линия в канала му в YouTube, за да съпреживее тази емоция с него, Андреа Бочели обедини света във време, когато много хора са разделени един от друг, изолирани вкъщи. 

Уникалният концерт за любов, изцеление и надежда чрез силата на музиката се случи по покана на кмета на град Милано и катедралата. 

Бочели споделя: Ще пазя емоцията от това безпрецедентно и дълбоко преживяване, на този Свят Великден, който извънредната ситуация направи болезнен, но в същото време още по-плодотворен, такъв ден, който ще остане сред най-скъпите ми спомени завинаги. Любовта е дар. Да я създаваш и отглеждаш е основна цел в живота. И отново се чувствам задължен на живота. Моята благодарност е към всички онези, които помогнаха това събитие да се случи, управата на град Милано и катедралата, и към всички останали, които приеха поканата и се обединиха в планетарна прегръдка за кураж, доверие, оптимизъм, сигурност в нашата вяра”. 

Акомпаниран единствено от органиста на катедралата, Емануеле Вианели, Бочели изпълни специално подбрана селекция от произведения за глас и орган. Тенорът завърши концерта като запя "Amazing Grace" без музикален съпровод пред входа на катдралата – невероятно трогателен момент, в който Милано, неподвижен и блокиран, в миг оживя.  

Броени часове след края на концерта “Музика за надежда” вълнуващите изпълнения на Андреа Бочели бяха налични за слушане във всички аудио стрийминг платформи.  Организатори на събитието са град Милано и Veneranda Fabbrica del Duomo, а продуценти са Sugar Music и Universal Music Group с щедрата подкрепа на YouTube.  

Бочели, заедно с Фондацията, която носи неговото име, е посветен на кампанията в борбата с COVID-19. Andrea Bocelli Foundation (ABF) започна да набира средства за подпомагане на болници и осигуряване на всички необходими иснтрументи и екипировка за предпазване на медицинските екипи. 

Всеки, който желае и има възможност, може да дари средства чрез кампанията GoFundMe: https://www.gofundme.com/f/wk67wc-abfxcamerino или като се свърже с Andrea Bocelli Foundation: development@andreabocellifoundation.org.

Фотокредит: Luca Rosseti, Courtesy Sugar SRL, Decca Records

Ключови думи: