На живо

7

Виктория Георгиева с онлайн концерт в събота

Концертът ще започне в 20 часа и ще може да се гледа на живо в официалната Facebook страница на певицата

Публикувано на 11 Април 2020
Виктория Георгиева с онлайн концерт в събота

Тази вечер ще се проведе едночасов онлайн концерт на Виктория, който е част от кампанията „Живот вкъщи“.

Младата певица, която трябваше да представи България на Евровизия 2020 в Ротердам, ще изпълни свои песни и кавъри на международни хитове, а на сцената с нея ще излязат и български музиканти.

Концертът ще започне в 20 часа и ще може да се гледа на живо в официалната Facebook страница на Виктория Георгиева.

Всеки, който иска да подкрепи певицата и нейната група може да го направи на сайта на организаторите от URBO със закупуване на онлайн билет. Българският представител на Евровизия ще вземе участие и в онлайн промо концерт тази вечер, който се организира от най-големия испански сайт посветен на конкурса. Шоуто ще започне в 23 часа българско време и може да се гледа на живо в YouTube канала на организаторите от Eurovision-Spain.

Много от артистите, които трябваше да участват в тазгодишното отменено издание на конкурса ще се присединят към тричасовия концерт. Това са Блас Канто от Испания, Ана Соклич от Словения, Бен Долич от Германия, Бени Кристо от Чехия, Дамир Кеджо от Хърватска, Диодато от Италия, Gjon’s Tears от Швейцария, групата Go_A от Украйна, триото Hurricane от Сърбия, Джеймс Нюман от Великобритания, Лесли Рой от Ирландия, Монтейн от Австралия, Наталия Гордиенко от Молдова, Роксен от Румъния, Саманта Тина Латвия, триото The Mamas от Швеция, групата The Roop Литва, Васил Гарванлиев от Северна Македония и групата Вал от Беларус. 

През изминалата седмица стана ясно, че българската песен на Евровизия 2020 “Tears Getting Sober” е големият победител в класацията на международната телевизия Out TV. Тазгодишното издание на конкурса беше отменено заради пандемията от коронавирус. Виктория обаче получи втори шанс и ще представи България на 65-тото издание на Евровизия, което е предвидено да се проведе през 2021 година. 

Организаторите на Евровизия все пак ще зарадват милионите зрители на конкурса в цял свят със специално шоу на 16 май. БНТ 1 ще излъчи на живо телевизионната програма “Eurovision – Europe Shine a Light” от 22 часа българско време, която няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020. Българският представител на Евровизия Виктория ще запише видео послание за зрителите на шоуто, а песента на България за Евровизия 2020 “Tears Getting Sober” ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия. 

Снимки: Силвия Братанова

Ключови думи: