На живо

7

Над 226 хиляди лева бяха събрани чрез концерта Помогни от вкъщи

Познати и обичани лица от музикалния свят се включиха с изпълнения в благотворителното събитие в помощ на най-уязвимите в епидемията от коронавируса - чрез Българската хранителна банка

Публикувано на 09 Април 2020
Над 226 хиляди лева бяха събрани чрез концерта Помогни от вкъщи

Благотворителният концерт под надслов #ПомогниОтВкъщи, чрез който bTV Media Group и партньори обединиха усилия в подкрепа на Българската хранителна банка, събра над 226 540 лева. Дарителската кампания в помощ на най-уязвимите и засегнати от извънредното положение в страната възрастни хора и деца не е приключила и отчитането на средствата продължава.

Хиляди индивидуални дарители застанаха зад каузата на двучасовото благотворително събитие. В продължение на ангажимента на bTV Media Group да насочва приоритетно усилия и ресурси към темата COVID-19 и да подпомага здравето и живота на рисковите групи в извънредната ситуация, концертът беше достъпен както за всички зрители на bTV , така и в ефира на bTV Radio и радио N-JOY, и онлайн на btvplus.bg и дигиталната платформа URBО, подкрепена от Жокер Медиа Рентал.

По време на концерта, неговите водещи и продуценти от „Междинна станция“ - Иван Христов и Андрей Арнаудов, както и обичаната водеща на „Бригада Нов дом“ – Мария Силвестър, направиха зрителите свидетели не само на вълнуващи музикални изпълнения, но и на реални примери за значението на помощта за хората в нужда.

В подкрепа на каузата, в благотворителното събитие се включиха едни от най-обичаните изпълнители и актьори, сред които треньорите от „Гласът на България“ – Владимир Ампов - Графа и Михаела Филева, Мария Илиева, Дони, Тони Димитрова, Люси Дяковска, Криско, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Васко Василев, Любо Киров, Виктория, Ния Петрова, Прея, Веско Ешкенази и Адриана Николова – Печенката, Преслава, Силвия Лулчева, Иво Аръков и Даниел Пеев – Дънди. Част от тях, в лицето на Криско, Люси Дяковска и други, подкрепиха каузата и с лични средства, като дарението от 5000 лв., което Криско обяви по време на концерта, ще бъде добавено към събраната сума. Специална изненада за зрителите бяха подготвили и водещият на bTV Николаос Цитиридис и Веселин Маринов, които изпълниха в дует песента „Лятна жълта рокля“. В съответствие с мерките за превенция на разпространението на COVID-19, които bTV Media Group прилага, само няколко от изпълнителите пяха на живо в студиото, ангажирано за събитието. По-голямата част допуснаха зрителите в домовете си, подкрепяйки каузата с емоционални изпълнения от вкъщи.

Даренията бяха събрани чрез индивидуално изпращане на SMS-и на стойност 1 лв. с текст DMS HRANA на кратък номер 17777, посредством финансова подкрепа от редица бизнес организации, както и чрез останалите методи, посочени в секцията “Дари сега” на страницата на Българска хранителна банка.

Ключови думи: