На живо

7

Прецедент в Гласът на България

За изненада на журито и зрителите водещите Pavell & Venci Venc' обявиха, че треньорите получават правото да се борят за 13-и талант в отбора си

Публикувано на 06 Април 2020
Прецедент в Гласът на България

За първи път в историята на „Гласът на България“ четиримата треньори бяха поставени пред безпрецедентен избор на допълнителен 13-и участник, след като вече бяха запълнили отборите си.

Според регламента на най-гледаното музикално риалити Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев имаха право да станат ментори на 12 участници, с които да продължат към втория етап от музикалното състезание – вокалните двубои.

След като всеки от тях бе попълнил местата в тима си, изненадващо се оказа, че зад кулисите на шоуто ги очаква последният кандидат от кастингите на тъмно. За изненада на журито и зрителите водещите Pavell & Venci Venc' обявиха, че треньорите получават правото да се борят за 13-и талант в отбора си. 

Енергичното изпълнение на песента „Заедно“ получи четири обърнати стола, а 25-годишният Иван Лазаров мигновено спечели любовта на публиката и признанието на Графа, че е „велик“.  Въпреки че всички треньори го пожелаха, певецът със собствена група избра да продължи с Влади Ампов и така зае извънредното, тринайсето място в неговия тим. 

 „Щастлив съм, че Иван е в отбора на победителите. Не съм очаквал такъв звезден завършек на кастингите на тъмно“, призна Графа, който влезе в историята на шоуто като първият треньор с повече от 12 участници за вокалните двубои. В неделя вечер сред тях се класира и 21-годишната италианка Джулия Каваньоли, която го впечатли с мощно изпълнение на „Adagio“ и признанието, че е майстор на пицата и пастата. 

Преди да бъде обявен извънредният регламент в последните кастинги на тъмно, първият деактивиран червен бутон бе този на Камелия, която запълни окончателно групата си от певчески таланти, като добави 15-годишната Александра Бачева. Тийнейджърката от Златица впечатли фолк дивата със смелостта да изпълни една от най-трудните български класики – песента „Осъдени души“ на Лили Иванова. „Тази година отборът ми е много по-различен от всички, които съм имала досега“, похвали се Камелия преди да се отдаде на заслужена почивка. 

Малко след това екипът на предаването деактивира и стола на Иван Лечев, който гордо  обяви, че и тази година има сериозен шанс да отмъкне короната в шоуто. Отборът му се увеличи до предела си, след като в него влязоха 26-годишният рокаджия Филип Димитров от София и пловдивският дует „Two A“. 

31-годишният професионален певец Георги Ижбехов беше последното попълнение в отбора на Михаела Филева, която последна сформира тима си за вокалните двубои. В него тя може да се похвали с разнообразие от вокални таланти, сред които класическа певица, джаз изпълнител и естрадно звучащи гласове.

Следващата неделя състезанието в „Гласът на България“ влиза във втория си решителен етап – вокалните двубои. В него Михаела Филева, Камелия и Иван Лечев  ще трябва да се разделят с четирима талантливи участници, а Графа ще се лиши от вокалните качества на общо петима изпълнители. 

Гледайте първи епизод от вокалните двубои в „Гласът на България“ на 12 април, от 20.00 часа по bTV.

Ключови думи: