На живо

7

Стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици

Нека бъдем солидарни!

Публикувано на 27 Март 2020
Стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19. 

"Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни. 

Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия. 

Това е трудна задача, изискваща съпричастност. Затова призоваваме българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС). 

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция". 

Целта на Министерството на здравеопазването е да бъдат събрани 5 млн. лв. 

За последните 24 часа 33 са регистрираните случаи на коронавирус у нас. С това общият брой на заразените е 276. В страната има повече от 7473 легла, които могат да посрещнат болни, ако се наложи. Това съобщи на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. 

„Призоваваме гражданите да участват в кампанията", каза Мутафчийски, допълвайки, че вчера са преведени 800 000 лв. от един от големите дарители в кампанията, а именно АЕЦ "Козлодуй". 

От три дни в България заболеваемостта се увеличава с 10-14%, поясни още Венцислав Мутафчийски. 

Радио N-JOY призовава: Останете си вкъщи!

Ключови думи: