На живо

7

Отмениха Евровизия 2020

Песенният конкурс трябваше да се състои в средата на май в Ротердам

Публикувано на 18 Март 2020
Отмениха Евровизия 2020

Песенният конкурс Евровизия 2020 е отменен.

Причината е пандемията от COVID-19, това става ясно от публикация на официалния сайт на събитието.

Организаторите от Европейския съюз за радио и телевизия съобщават, че през последните седмици са проучвали различни алтернативни възможности за провеждането на конкурса, но несигурността създадена от разпространението на COVID-19 в Европа, както и ограниченията въведени от правителствата на участниците и нидерландските власти, са ги довели до решението да не продължат по предварителния план.

"Горди сме, че песенният конкурс Евровизия обединяваше публиката всяка година, без прекъсване, за последните 64 години и ние, както милиони по света сме изключително тъжни, че това няма как да се случи през май", се казва в публикацията.

Музикалният конкурс трябваше да се проведе от 12 до 16 май в Ротердам, Нидерландия. Страната получи възможността да бъде домакин през 2020, след като през 2019 г. Дънкън Лорънс отнесе титлата в страната на лалетата.

България трябваше да бъде представена на Евровизия 2020 от Виктория Георгиевa - VICTORIA. Младата певица щеше да бъде 13-ят български участник в надпреварата. VICTORIA представи песента на България “Tears Getting Sober” на 7 март. 

Ключови думи: