На живо

7

Красимир Низамов спечели първия имунинет в MasterChef

Виолина Маринова пък си отвоюва Master престилката

Публикувано на 18 Март 2020
Красимир Низамов спечели първия имунинет в MasterChef

В понеделник вечер Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу връчиха първия имунитет на Красимир Низамов за представянето му в легендарната кутия на MasterChef.

Той впечатли журито с иновативния си и красив прочит на любимото ястие от детството – свински черен дроб в було с фурми и червени боровинки.

Кулинарят сподели, че един от най-ярките му спомени е от село и е свързан с ароматите, които се носели от всякъде, когато има „свинско погребение“.

Неговото ястие му спечели не само спокойствие за седмицата, но и комплимент от Chef Токев, че докато хората учат с години тези техники във Франция, на Красимир „му идват отвътре“.

Негговите подгласници в кутията на MasterChef – Виолина Маринова и Николай Маджаров – Файчето имаха възможността да изберат двама свои колеги, с които едновременно да бъдат противници в MasterClass-а на енциклопедиста в журито, но и да ги спасят от стрес тест. В съревнованието за Master престилка се впуснаха Анна Стефанова и Кристина Казакова, а задачата им беше да повторят многокомпонентната рецепта за кюфте от сьомгова пъстърва и мида Сен Жак в тесто за баница с карфиол и сос от хайвер. След напрегната и емоционална надпревара домакинята от Русе победи съперниците си с категоричното решение на журито и грабна възможността да да смени човек от елеменационната група.

В стрес теста кулинарните гладиатори трябваше да приготвят гурме ястие с продуктите, останали им от първото готвене. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу обявиха каузата на този сезон за минимални отпадъци и философията, че почти всички разхищения могат да бъдат предотвратени чрез рециклиране. В тази игра професионалистите направиха изключение и вместо 3, анализираха 4-те най-лоши чинии. Техни автори бяха Куин Чан, Ивайло Спасов, Теодора Бонева и Неда Соколовска, но на елиминация беше изпратена виетнамката, тъй като тя не спази заявката си за street food, а сервира „заготовка“. 

Ключови думи: