На живо

7

VICTORIA представи песента за Евровизия

Младата изпълнителка гостува в студиото на радио N-JOY разкри детайли за създаването на парчето Tears Getting Sober

Публикувано на 07 Март 2020
VICTORIA представи песента за Евровизия

Днес VICTORIA представи песента на България за Евровизия 2020. 

Младата изпълнителка и продуцентът на българското участие Геновева Христова от Ligna Studios гостуваха в студиото на радио N-JOY разкриха детайли за създаването на парчето “Tears Getting Sober”.

“Много съм развълнувана, че точно “Tears Getting Sober” е песента, която ще изпълня на Евровизия. Тя е много лична за мен, защото имам много голямо участие в нея като автор. Вярвам, че ще представя България достойно през май в Ротердам”, споделя младата певица, която е един от създателите на музиката и текста на българската песен.

Освен Виктория, в екипа отговорен за музиката и текста на “Tears Getting Sober” попадат още един от най-успешните български композитори Борислав Миланов, както и младите му колеги от Symphonix International - Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Песента е продуцирана от българската продуцентска компания Ligna Studios.

Геновева Христова споделя за проекта: “Около избора на “Tears Getting Sober” се обедини целият ни екип и сме изключително радостни, че вече можем да обявим и имената на страхотните композитори и текстописци, които създадоха песента. Евровизия 2020 се реализира като публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и Ligna Group, като за първи път в участието на България в Евровизия се включва и генерален спонсор”.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.

Ключови думи: