На живо

7

Chef Силвена Роу даде златна престилка в MasterChef

Канадката Линда Петкова привлече вниманието на Chef Роу с безглутенова торта гараш

Публикувано на 04 Март 2020
Chef Силвена Роу даде златна престилка в MasterChef

Вчера Chef Силвена Роу даде своята златна MasterChef престилка на канадката Линда Петкова за нейната безглутенова торта гараш.

Тя е омъжена за българин, икономист е по образование, но голямата й страст е сладкарството. Започнала е да се интересува от по-здравословните варианти на рецепти, когато разбрала, че и самата тя, и трите й дъщери имат има нетолерантност към глутена.

А Линда вярва, че всяко дете трябва да бъде щастливо и да хапва вкусни изкушения. Затова превръща хобито си в малък бизнес и постоянно експериментира да постигне отличен вкус без различни традиционни съставки.

Решава да се яви пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу именно с интерпретацията си на класическатата торта, защото гарашът е „една от най-великите български торти“.

Своят кулинарен талант доказаха още шест впечатляващи хоби-готвачи, които взеха престилката на MasterChef с вкус, красота и усет към продуктите. Дафина Кехайова влезе в най-голямата кухня на България с традиционна родопска носия и поднесе на топ кулинарите клин с тиква.  Тя призна, че се надява да запали младите да се интересуват и да пазят старите рецепти като уникално богатство. Христо Василев сбъдна дългогодишната си мечта за място на арената на MasterChef и взе престилката след два неуспешни опита. Той сподели със зрителите на bTV, че тежко диабетно състояние е провалило участието му в предишния сезон и тотално е променило хранителните му навици. Но този катаклизъм е предопределил и избора на печелившата чиния  - със стек от риба тон, пикантен крем от авокадо, тропическа салца с манго и малайзийска дантелена палачинка роти джала.

32-годишната стюардеса Павлина Тодорова поднесе на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу домашна черна паста, майонеза с едамаме и скариди. В замяна за насладата на сетивата тя получи от журито съвета да съобразява цвета, формата и материала на чинията с храната, която ще сервира в нея. Мисис България 2017 година Анна Стефанова влезе в кухнята на MasterChef  с короната си, за да докаже, че красивите жени могат да готвят отлично, а и всяка дама заслужава да се чувства като принцеса, докато твори вкусове. Тя взе своята престилка с рецептата за октопод с нахут и шафран, а Chef Роу я поздрави за грацията, с която работи.

29-годишният специалист по дигитален маркетинг Радослав Безпризванин призна, че в MasterChef търси начин да стартира отново живота си и да се отдаде на голямата си страст към готвенето. Въпреки силното си вълнение, той впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу с перфектния си лимонов тарт с меренг. Класическата баница с ръчно точени кори донесе престилка и на 18-годишната ученичка Иванка Христова. Тя благодари на баба си, че я е научила да я приготвя, а Chef Силвена Роу поздрави лично с дамата, пазеща традициите като ги предава ги на поколенията.

Всяка сряда, четвъртък и петък ексклузивно он-лайн съдържание ще представя на „ненаситните“ фенове на MasterChef ексклузивни коментари от състезателите и неизлъчени забавни моменти зад кулисите на шоуто. На сайта masterchef.btv.bg потребителите ще гледат и авторски видео рецепти с всяка стъпка от изпълнението им.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.

Ключови думи: