На живо

7

Блокираха Графа за втори път

Певица с извънземен глас откри втори епизод от кастингите на тъмно в най-гледаното музикално шоу и с изпълнението си донесе втори блок бутон за Графа

Публикувано на 03 Март 2020
Блокираха Графа за втори път

Певица с извънземен глас откри втори епизод от кастингите на тъмно в най-гледаното музикално шоу и с изпълнението си донесе втори блок бутон за Графа.

27-годишната Керана от Пловдив взриви сцената на „Гласът на България“ с енергично рок изпълнение на парчето „God is a woman“, което накара Иван Лечев да използва за пръв и последен път блок бутона си.

Стратегията му се оказа неуспешна, след като талантливата изпълнителка избра да продължи в отбора на Михаела Филева, а Влади Ампов го обяви за жертва на „прокобата на блок бутона“.

„Който блокира, никога не го избират“, коментира със задоволство Графа. И докато мъжката част от журито се съревноваваше помежду си, жените решиха да се съюзят в търсене на най-добрите гласове за отборите си. Нежната коалиция даде резултат още на второто изпълнение в епизода. Романтичният китарист Илин Папазян от Сливен получи три обърнати стола и послуша съвета на Камелия да избере отбора на Михаела Филева. Талантът и личната му история предизвикаха възхищението на публиката и оценката на треньорите, че е безкомпромисен в музикално отношение. 20-годишният талант се бори с нелечимото кожно заболяване витилиго, но събира смелост да се изправи пред треньори и публика, за да покаже на какво е способен в музиката.  „Предпочитам да приемам витилигото като нещо красиво и да виждам себе си като специален и различен, вместо да страдам и да се чувствам зле“, разказа Илин.

Да не губят кураж и да бъдат смели, посъветва участниците в „Гласът на България“ и легендарният Роби Уилямс. Той влезе в ролята на треньор със специалното обръщение към талантите, в което ги призова да не спират да пеят и да мечтаят. Според него за дълга и успешна музикална кариера е необходимо и огромно количество късмет. „Нужно е Вселената да ти се усмихне, но трябва и да мечтаеш за това, да фантазираш и да използваш тези фантазии. Ще пропуснете много възможности, ако не се пробвате. Затова трябва да изберете да бъдете смели!“, агитира английският поп изпълнител.

Суровата действителност на голямата сцена раздели две сестри и предизвика едновременно радост и тъга в едно задружно семейство. Сестрите Мелиса и Алейна от Свищов се явиха като отделни участници в кастингите на тъмно, като първа под светлините на прожекторите излезе 25-годишна Мелиса, а веднага след нея на сцената се качи и 17-годишна Алейна. Треньорите решиха, че талант да продължи напред в шоуто има само по-малката сестра, която демонстрира мощен глас в изпълнение на хита Bon Jovi „Keep The Faith“ и избра да стане част от отбора на Иван Лечев.

Запомнящ се финал на втори епизод на „Гласът на България“ постави 19-годишната бесарабска българка Кристина Жечкова, която разчувства треньорите и зрителите с нежно изпълнение на песента на Б.Т.Р. „Елмаз и стъкло“, както и с признанието, че е дошла да учи музика в Пловдив, защото смята, че България е раят. След като избра да стане поредното силно попълнение в отбора на Михаела Филева, Кристина получи и най-неочакваната и емоционална изненада. В бекстейджа тя бе посрещната от своята майка, която пристигна от Украйна, като специална изненада от екипа на шоуто.

Ключови думи: