На живо

7

Засукан свят тръгва по кината в края на април

На 24 април bTV Studios пуска по кината екранизацията на Мариус Куркински по едноименния разказ на Николай Хайтов - Засукан свят

Публикувано на 29 Февруари 2020
Засукан свят тръгва по кината в края на април

На 24 април bTV Studios пуска по кината екранизацията на Мариус Куркински по едноименния разказ на Николай Хайтов „Засукан свят“.

Освен в главната роля, артистът влиза и в амплоато на режисьор на филма, за да покаже на киноманите българския дух от миналото сред магически места в Родопите. Лентата разказва историята на Мильо - заченат извънбрачно в общество, което не приема това. Той е постоянно на ръба на живота и смъртта, на любовта и омразата, на отмъщението и прошката. Той е антигероят, малкият човек.

„Всеки си има по една орисница, моите трябва да са били две! Цял живот едната рови да ме закопава, другата ме възкресява… Цял живот! Отпреди още да съм се родил.”, казва героят на Мариус Куркински. В целия си живот той се бори със засукания свят, в който живее, и накрая в миг на просветление осъзнава – „Не може то тъй, приискало му се на някого да мре. Път трябвало да се измине! Вяра да се трупа! Живот да се изживее!”

Продуцент и оператор на „Засукан свят“ е Иван Тонев, а сценарият е дело на Емил Бонев. В ролите влизат Камен Донев, Ана Пападопулу, Виктория Колева, Вяра Коларова, Велислав Павлов, Димитър Николов, София Бобчева, Димитър Рачков и Боряна Маноилова. „Засукан свят“ е продукция на АРС Студио. 

Ключови думи: