На живо

7

Излезе нов сингъл на Стенли

Бягай от мен излиза след страхотния успех на едноименната песен от албума Чужди тела

Публикувано на 27 Февруари 2020
Излезе нов сингъл на Стенли

Стенли пусна нов сингъл. 

 Днес (27.02) е денят на е радио и телевизионната премиера на „Бягай от мен“ - вторият официален сингъл от новия албум на Стенли – 'Чужди тела'. 

„Бягай от мен“ излиза след страхотния успех на едноименната песен от албума – "Чужди тела", която влезе в плейлистите на редица радиостанции и оглави класацията на БНР за българска музика – Топ 20.

Песента е написана от Благослав Анастасов, фронтмен на рок бандата Hayes & Y, аранжиментът е дело на Благо, Стенли и Светлин Къслев. АВтор на текста е актьорът Дани Рашев.

С видеото към песента „Бягай от мен“, Стенли за пореден път не изневерява на себе като облича музиката си с визуални похвати и послания, излизащи извън рамките на мейнстрима. Под режисурата на Васил Стефанов и концептуализиран от Стефка Николова и самия артист, видеоклипът е вдъхновен от популярните в психоанализата мастилени тестове на Роршах. Тестовете са базирани върху способността на съзнанието да възприема познати форми от безформени огледални изображения. Във видеоклипа, изпълнен с много символизъм, е използван същият асоциативен метод, чрез който се редуват различни огледални образи и картини, проектира се борбата между хищника и жертвата, интерпретират се вътрешните ни страхове.

„Бягай от мен“ е откриващата песен в новия албум на Стенли, 'Чужди тела', който излезе на 01.11 м.г. от Вирджиния Рекърдс на физически носител (CD) и в дигитална версия. Албумът е първият студиен проект на Стенли от 17 години насам, след отличения с редица награди „Обсебен“ (2002).

След суперуспешните клубни концерти, Стенли и групата му продължават да представят албума 'Чужди тела' на клубната сцена в цялата страна.

Ключови думи: