На живо

7

Сам Смит пусна нов сингъл

Парчето To Die For е първото, което англичанинът пуска от предстоящия си албум

Публикувано на 17 Февруари 2020
Сам Смит пусна нов сингъл

Сам Смит представи новия си сингъл.

Парчето “To Die For” е първото, което 27-годишният англичанин пуска от предстоящия си едноименен трети студиен албум.

За пилотния сингъл Сам отново обединява талант с дългогодишния си приятел и сътрудник Джими Нейпс и признатото продукционно дуо Stargate, а крайният резултат от усилията им е тази успокояваща и сърдечна балада. 

За начало на песента е използван откъс от култовия филм "Дони Дарко" от 2001 година. После Смит забавя темпото с нежни струни и разтапящи пиано линии, които ескалират в изречението “Искам някой, за когото си заслужава да умра.” 

В разговор за новия сингъл, Сам Смит обяснява: “Пускането на този сингъл е щуро предивикателство – чувствам го като дълбока част от мен. Създадох песента заедно с Джими Нейпс и Stargate в Лос Анджелис в период на себепознание и сърдечна болка. Това е песен за всички самотни сърца на Св. Валентин xx”. 

Новината за нов сингъл и албум идва на гребена на вълната от постижения на последните проекти на Сам Смит - “How Do You Sleep” и съвместното пу парче с поп звездата Нормани - “Dancing with a Stranger”, което надхвърли 10 млн. продажби и над 2 млрд. стрийма в световен мащаб, нареди се под #1 в класациите на САЩ и Великобритания и получи платинен статус в над 19 страни. 

Последният албум на Sam от 2017 г., The Thrill of it All, включва световния супер хит “Too Good At Goodbyes” и това е вторият сингъл на Сам с над 1 млрд. страийма в Spotify, след песента “Stay With Me”. През последните години Смит достига над 10 млн. абонати в YouTube, реализира над 25 млн. албума в световен мащаб и регистрира 7 #1 сингъла във Великобритания включително “Writing’s On The Wall” – първата музикална тема към филм на Джеймс Бонд с такова постижение и с рекорд на Гинес. В допълнение, Сам е носител на 4 награди Грами, 3 отличия BRIT и статуетка Golden Globe за “Най-добра песен към филм” (“Writing’s On The Wall”). 

Новият албум на Сам Смит, озаглавен To Die For, ще излезе на 1 май. Предварителните поръчки на албума вече стартираха в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg.

 

 

 

Ключови думи: