На живо

7

Слушайте рубриката Думата на нашите деца с Екопак

Всеки понеделник и петък Инспектор N-JOY ще разговаря с децата за ползите от разделното събиране на отпадъците

Публикувано на 17 Февруари 2020
Слушайте рубриката Думата на нашите деца с Екопак

Инспектор N-JOY представя образователния център на Екопак България  в рубриката „Думата на нашите деца“.

Всеки понеделник и петък в сутрешното шоу, инспекторът ще разговаря с децата за ползите от разделното събиране на отпадъците. 

Защо новото поколение е по-мъдро? 

Екопак България ще отговори на вашите въпроси за опазване на природата ни чиста.

Единственият по рода си ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР за разделно събиране и рециклиране в София е изграден от ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ. Той е част от целенасочено изпълняваната мисия на компанията – да възпитава зелено мислене у всички: от най-малките до възрастните.

В този интерактивен център, тийнейджърите над 14 години и техните родители напълно безплатно ще се запознават с любопитни факти, ще откриват полезни приложения на отпадъците и най-важното - ще разберат смисъла от това да се събира разделно и защо е важно това да стане техен начин на живот.

Целта на организаторите е да подпомагат възпитанието на децата и младите хора в отговорно отношение към природата и грижа за нейното опазване. Центърът може да бъде посещаван и от възрастните, които също имат нужда от информация и обучение за вредата от замърсяването и ползите от разделното събиране. Той е част от технологичния комплекс на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, където се намира и инсталацията за сортиране на отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и метал събирани от цветните контейнери в София.

Нейният дизайн позволява посетителите да наблюдават отгоре процесите на преработка и сортиране на отпадъците, преди да бъдат предоставени за рециклиране. Т.е. посетителите могат да получават теоретични и практически познания за процеса на преработване на отпадъците. Повече информация за самият център и как да го посетите може да получите ТУК

Екопак България ви призовава:

Пазете природата ни чиста, като събирате и изхвърляте разделно отпадъците си в цветните контейнери! Това е най-безвредният начин за опазване на природата!

Ключови думи: