На живо

7

Били Айлиш ще излезе на сцената на Оскар-ите

Петкратната носителка на Грами е сред изпълнителите, които ще направят свои изпълнения по време на церемонията по раздаването на 92-рите награди

Публикувано на 31 Януари 2020
Били Айлиш ще излезе на сцената на Оскар-ите

Били Айлиш ще пее по време на раздаването на наградите Оскар.

Петкратната носителка на Грами е сред изпълнителите, които ще се представят на сцената на 92-рите награди Оскар в неделя, 09.02., в Холивуд.

Шоуто ще бъде излъчено пряко по ABC в над 225 държави и територии.

Преди броени дни изпълнителката влезе в историята на най-престижните музикални награди като най-младия артист с отличия в 5 водещи категории.

18-годишната сензация грабна статуетки за Най-добър нов артист, Албум на годината, Запис на годината, Песен на годината и Най-добър поп вокален албум. Нейният брат, сродна душа и партньор в музиката, Финиъс, попълни семейната колекция със статуетки и в 2-те категории, в които бе номиниран: Продуцент на годината (некласически) и Най-добра продукция на албум (некласически).

През изминалата седмица Били Айлиш направи втори режисьорски скок с музикалното видео към сингъла си "everything i wanted", в което участва самата изпълнителка и брат й. Песента е посветена на любовта между брат и сестра.

По-рано този месец стана ясно, че Били ще изпълнява водещата музикална тема към предстоящия 25-ия филм за Джеймс Бонд - "Смъртта може да почака" (No Time To Die). Песента ще излезе от Darkroom /Interscope Records (Анимато Мюзик/Universal Music Group). Филмът тръгва в кината през април. Айлиш и Финиъс написват песента заедно. Така тя се превърна в най-младия артист в историята, който е създавал и записвал песен за Агент 007.

Световното турне When We All Fall Asleep е разпродадено в рамките на час и ще стартира на 9-ти март 2020 година. 

Ключови думи: