На живо

7

Били Айлиш записа песен за новия Джеймс Бонд

18-годишната звезда и брат й Финиъс са автори на темата към "Смъртта може да почака"

Публикувано на 15 Януари 2020
Били Айлиш записа песен за новия Джеймс Бонд

Тази седмица музикалният свят на 25-ия филм за легендарния Джеймс Бонд беше белязан от изключително важни новини.

"Смъртта може да почака" ще бъде не само емблематичен момент от историята на най-иконичния франчайз в цялата киноиндустрия, но ще подари на зрителите привилегията да се насладят на изкуството на двама от най-популярните и талантливи артисти на нашето време - американската звезда Били Айлиш, която през 2016 година дебютира на световната сцена и я покорява с таланта си, както и знаменитият немски композитор Ханс Цимер, носител на "Оскар" и създал музика за повече от 120 филма.  

"Имаме щастието да съобщим, че Били и Финиъс О'Конъл (по-големият брат на Били) са написали невероятно въздействаща и трогателна песен за "Смъртта може да почака", която бе създадена перфектно, за да работи в рамките на емоционалната история на филма", заявиха Майкъл Г. Уилсън и Барбара Броколи, продуцентите на 25-ия филм за Бонд. Били Айлиш е само на 18 години, а вече е мултиплатинен изпълнител и носител на "Грами". 

"Невероятно е да бъдеш част от всичко това. Да имаш честта да създадеш тематична песен за филм, който е част от такъв легендарен франчайз. Това е най-готиният франчайз, съществувал някога. Все още съм в шок", споделя Били Айлиш. А нейният брат, заедно с когото създават песента, добавя още: "Да пиша песен за Бонд, е нещо, за което съм мечтал цял живот. Няма по-силно обединяване на кино и музика, както при Goldfinger и Live And Let Die от франчайза за Бонд. Чувстваме се късметлии да имаме малка роля в такава мащабна и обичана продукция". 

"Малко имат честта да бъдат избрани за създаването на тематична песен за филм на Бонд. Аз съм огромен фен на Били и Финиъс. Тяхната креативна цялост и талант са недостижими и нямам търпение публиката да чуе какво са сътворили - те са нова световна перспектива, чиито вокал ще остане за следващите поколения", каза и режисьорът на Смъртта може да почака Кари Фукунага.  

Ключови думи: