На живо

7

ТИТА издаде дебютен албум

Музикален продуцент на колекцията, озаглавена Аз съм ТИТА, е Любо Киров

Публикувано на 15 Януари 2020
ТИТА издаде дебютен албум

ТИТА представи премиерно своя дебютен албум с бляскаво лайв шоу на 9 януари.

Почти едноименното заглавие, Аз съм ТИТА, е с музикален продуцент Любо Киров - един от най-големите идоли на Тита.

„Този албум е направен с много любов и отдаденост. Това съм аз, Христина“, споделя певицата.

"На много хора съм казвал да пеят, но те не са Тита“, беше категоричен музикалният продуцент Любо, след като получи емоционално признание, че преди цели 10 години именно той е дал криле на малката Христина да се занимава с музика.

По време на промоцията, в специален видео поздрав, Фънки също се върна години назад и разказа как за първи път е чул Христина да пее Rolling Stones и Джо Бонамаса като звяр, а Папи Ханс заяви, че Тита е най-милата и „некифлееща“ бг певица. 

Изпълнителен музикален продуцент на „Аз съм ТИТА“ е Боян Христов, автор на мощната поп балада "Първият човек", първи сингъл от проекта, както и на още няколко трака. Като автор на музика и текстове се заявява и самата Тита. 

В албума има и завладяващо парче на испански, „Besame“, както и нечовешки кавър – на „Летим“, едно от най-знаковите и красиви парчета на Любо. За смесването и мастеринга на продукцията се е погрижил Димитър Ганчев – Майт, а китарите са записани от Ангел Дюлгеров.

Бобо и Symphonics също създават парче специално за Тита – денс химнът „Минимум“, чийто видеоклип направи премиерата си в YouTube канала на Facing The Sun на 10 януари.

Христина Христова – ТИТА е родена в Силистра. Съвсем малка става част от детска вокална група в родния си град, а само на 15 е най-младият участник, избран за финалите на голямо музикално риалити. През 2016 Криско решава да я продуцира в своя нов лейбъл Адаманд и двамата записват хит сингъла „Voodoo kukla“. Следват още много записи, тотални хитове като “Късай” и „Антилопа“, клипове, концерти, награди, турнета в страната и Америка. През 2019 стига до финал и в телевизионно шоу за имитатори, където смайва публиката не само с вокални способности, но и с лични качества. Въпреки заслепяващия блясък на славата, Тита не спира да се развива и очарова. Дебютният албум на звездата носи не само звука, но и посланията на 2020.   

Аз съм ТИТА - траклист:

1. Първият човек

2. Минимум

3. Любов

4. Besame

5. Нищо лично

6. Един към друг вървим

7. Момиче проблем

8. Напред

9. Къде си

10. Летим

Ключови думи: