На живо

7

Остава завършват годината с нов клип

Видеото е към пилотния сингъл от предстоящия нов студиен албум на бандата

Публикувано на 03 Януари 2020
Остава завършват годината с нов клип

Остава представиха новото си видео.

Клипът е към пилотния сингъл от предстоящия нов студиен албум на бандата.

Песента се казва „Саботаж", като текстът и музиката са дело на Свилен, а за аранжимента групата работи съвместно с Георги Станев.

„Дадох това име на песента, защото мисля, че думата е интересна и не се използва често в български песни. Също така сме слушали много Beastie Boys и сме мега фенове. Текстът разказва за това как хората се самозалъгват и не живеят пълноценно“ – споделя Свилен Ноев.

„Надявам се песента, да достигне до повече хора, защото е танцувална, има заразяваща мелодия и добри музикални моменти, както и интригуващ текст. Има нещо от 80-те примесено с нещо от 2020-та. Определено е повече поп отколкото рок като усещане, което е съзнателен избор“ – разказва Георги Георгиев – Жоро.

Идеята и реализацията на видеото към „Саботаж“ са дело на съпругата на Свилен – Невена Спасова.

В дългогодишната си история Остава имат над 20 видеоклипа, 5 студийни и 3 концертни албума, включващи многобройни хитове, които безкомпромисно утвърждават групата като една от най-успешните на българската музикална сцена. Сега „Саботаж“ поставя началото на нов творчески период за Остава, който се очаква да завърши с пореден студиен албум през пролетта на 2020 година.

Ключови думи: