На живо

7

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър завладя кината

Във филма участват звездите Кари Фишър, Марк Хамил, Адам Драйвър, Дейзи Ридли, Джон Бойега и др.

Публикувано на 03 Януари 2020
Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър завладя кината

На 20 декември "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" дебютира в киносалоните като направи звездно представяне в боксофиса по света и у нас.

Дългоочакваната кулминация на най-обичаната сага в киното, слагаща край на емблематичната история на Скайуокър, плени родните зрители и успя да се нареди сред най-успешните филми на всички времена.

За своя първи уикенд, който не включва резултатите от предпремиерните прожекции и специални маратони, "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" е бил гледан от почти 65 000 зрители, а приходите му са от над 762 000 лева.

Това е вторият най-голям дебют за годината у нас, изпреварен единствено от глобалния феномен "Отмъстителите: Краят", и поставя финалния сблъсък между тъмната и светлата страна на пето място в класацията за най-добър премиерен уикенд на всички времена.

В световен мащаб представянето на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" е не по-малко впечатляващо с общи приходи от над 373 милиона щатски долара. 

Информация за филма:

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" ни отвежда една година след събитията в Последните джедаи. Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

Във филма участват звездите Кари Фишър, Марк Хамил, Адам Драйвър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък, Антъни Даниелс, Наоми Аки, Домнал Глийсън, Ричард Е. Грант, Лупита Нионг'о, Кери Ръсел, Джоунас Суотамо, Кели Мари Трън, Били Ди Уилямс и Иън Макдърмид.

Режисьор на "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и продуцент на филма заедно с Катлийн Кенеди и Мишел Рейуан. Изпълнителни продуценти са Кълъм Грийн, Томи Гормли и Джейсън Д. Мкгатлин. Сценарият на продукцията е дело на Дж. Дж. Ейбрамс и Крис Терио, по идея на Дерек Конъли, Колин Тревъроу, Дж. Дж. Ейбрамс и Крис Терио, вдъхновена от образи, създадени от Джордж Лукас.

Станете част от легендата. Не пропускайте "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

Нека Силата бъде с вас!

 

 

 

Ключови думи: