На живо

7

Classic FM радио става на 25 години

Юбилеен концерт, почетна награда и мигове на споделено щастие отбелязват четвъртвековната годишнина на радиото

Публикувано на 19 Декември 2019
Classic FM радио става на 25 години

Единственото радио за класическа музика в България и на Балканите Classic FM днес навършва четвърт век в родния радиоефир.

С празнична програма, много подаръци за слушателите и голям юбилеен концерт на „Vienna Mozart Orchestra” радиото празнува 25-ата си годишнина.

На връх празника радиото получи и специална награда, връчена от артистичния директор на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“ Момчил Георгиев. Той награди радиото по повод 25-ия рожден ден с плакет за приноса на медията към развитието на фестивала, както и на класическата сцена в страната.

Вече 25 години Classic FM радио споделя със слушателите си незаменими емоции и красиви моменти на почит към това високо изкуство. С професионализма и любовта си към музиката радиото се е наложило като своеобразна институция за класическа музика в България.

По повод празника на Classic FM редица фенове, но също български и световни знаменитости поздравиха радиото в ефир. Сред тях са oперните легенди Райна Кабаиванска и Лео Нучи, най-търсените сопрани на международните оперни сцени Красимира Стоянова и Соня Йончева, пеещият актьор Марко ди Сапия и немският тубист Андреас Мартин Хофмайр, най-големите виртуози на цигулката Веско Ешкенази, Светлин Русев, Марио Хосен, Иван Пенчев и босоногата руска цигуларка Патриция Копачинская, забележителното клавирно дуо с “Оскар” в музиката Аглика Генова и Любен Димитров, оперният колос на Аржентина Хосе Кура, примата с красив тембър и визия Елина Гаранча, магнетичните цигуларки Сара Чанг и Виктория Муллова, младите таланти - перкусионистката Василена Серафимова и 11-годишният Ивайло Василев.

По повод рождения ден на Classic FM в ефира на радиото водещите Георги Митов-Геми и Юра Трошанова отправиха своята „топла благодарност към нашите слушатели“, но също така и към колегите от екипа си, без които радиото няма да е същото -  Радостина Узунова и програмния директор Николай Илиевски. За програмния директор Юра Трошанова сподели: „Това е човекът, за когото не чувате често, но всъщност той е в основата на радиото, като прави програмата му за почти 24 часа в денонощието и  спокойно можем да кажем, че благодарение на него радиото е това, което е“.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КОЛЕГИ!

Радио Classic FM е част от bTV Radio Group, която включва пет радиостанции - bTV RadioClassic FMJazz FMN-Joy и Z-Rock.  

Ключови думи: