На живо

7

Джеймс Бонд вдъхновява млади артисти

Създателите на 25-ия юбилеен филм от поредицата дават уникалната възможност на млади и талантливи творци от целия свят да оставят своята следа в емблематичната визуална история на франчайза за Джеймс Бонд

Публикувано на 18 Декември 2019
Джеймс Бонд вдъхновява млади артисти

Даниел Крейг в ролята на агент 007 се завръща за своето пето поред иконично присъствие в "Смъртта може да почака".

Този път обаче той не е само най-дръзкият таен агент в света, но и вдъхновение за всички талантливи млади артисти.

Създателите на 25-ия юбилеен филм от поредицата дават уникалната възможност на млади и талантливи творци от целия свят да оставят своята следа в емблематичната визуална история на франчайза за Джеймс Бонд. А това е велико!

„Създайте уникален, поразителен, абсолютен Бонд постер“, призовават създателите и творческият екип на Смъртта може да почака, обявявайки старта на инициативата на 12 декември.

Всички талантливи артисти, в това число илюстратори, графични дизайнери, художници и пр., могат да се запознаят с подробностите и да пуснат своите предложения за дизайни на специално създадения сайт. Краят на едно от най-грандиозните и свободно достъпни състезания за изкуство, организирани в последните години, ще настъпи на 16 януари, когато избрани ще бъдат общо 25 финалисти. Техните произведения ще бъдат представени на журито, състоящо се от някои от най-забележителните членове от екипа на продукцията, а именно Майлък Г. Уилсън, Барбара Броколи, Даниел Крейг и Кари Фукунага, които ще дискутират и излъчат най-добрите от най-добрите. Победители в надпреварата ще бъдат цели петима участници, които освен парична награда в размер на £2,000, ще спечелят изключителната привилегия завинаги да останат част от визуалната история на франчайза за Бонд. Останалите 20 финалисти ще получат поощрителна награда в размер на £250 и също ще се подредят в редиците на значимите творци в най-успешния филмов франчайз. Имената на финалистите ще бъдат обявени през февруари 2020 година.

Всички участници в конкурса ще имат шанса именно техният постер да бъде отличен сред останалите и използван в рекламните кампании на филма по света. Този избор също ще бъде направен от създателите на филма и ще бъде оценен по достойнство и уникалност. На това му се вика „новина от класа“, нали?!

Амбицията на това състезание за изкуство излиза отвъд границите на традиционните конкурси и се съсредоточава върху идеята не само образът на Бонд да остава във времето, а хората също да оставят следа в историята на феноменалната филмова поредица. Сантиментална, морална и много различна е концепцията на организаторите на инициативата, а възможността талантливите артисти да се изявят по най-прекия начин – безспорна.

Не губете време, а се впуснете смело в това начинание. Защото Смъртта може да почака до 10 април, но не и уникалните възможности като тази! 

Ключови думи: