На живо

7

Мажоретен състав и танцьор отиват на финала на България търси талант

Интервюта с най-любопитните дарования от шоуто можете да чуете в рубриката N-JOY Talent всяка сряда от 15:00 часа по радио N-JOY

Публикувано на 11 Декември 2019
Мажоретен състав и танцьор отиват на финала на България търси талант

Феновете изпратиха мажоретен състав „Мистерия“ на финала на „България търси талант“ по bTV с най-висок вот на последния полуфинал на живо вчера.

Журито гласува единодушно за  танцьора Реми Тоин, въпреки възхищението си към труда и възможностите на танцуващите майки в „Ерго денс“.

19-те зашеметяващи момичета от Пазарджик, които впечатлиха с изящната си „гарванова приказка“ и уникален синхрон, както и и хореографът, който отново създаде шоу от световна класа и взриви залата, ще се присъединят към носителите на златни бутони и фаворитите на зрителите в голямата битка за 50 000 лева в неделя.

Майките, популяризиращи бебеносенето „Ерго Денс” демонстрираха свобода и класа в едно много свежо изпълнение. Ицо Хазарта определи танца им като оригинална идея и секси изпълнение, което може да го накара отново да стане баща. Славена Вътова се поинтересува за безопасността на танцуващите бебета, а Катето Евро призна, че е приятно изненадана от сценографията и включването от страна на бащите.

Музикантите от формация „Жарава“, които умело смесват джаз, фънк и фолклор, представиха пред феновете на „България търси талант“ своето второ авторско парче. Модерната интерпретация на българския фолклор съчета по неповторим начин стилизирани носии, традиционни инструменти и модерна хореография. Те получиха похвалите на Катето Евро, както и поздравите на Славена Вътова за прекрасната мисия и балансирано изпълнение.

Силният мъж Мариян Димитров постави нов рекорд за България като издърпа „малко над“ 40-тонен трамвай пред изумените погледи на жури и публика. Той вдигна и 150-килограмова бетонна топка, с което впечатли Любен Дилов-син. Ицо Хазарта коментира, че strongman шампионът отново доказва, че най-красивите жени и най-силните мъже са от Пловдив.

Street fitness дуото Цвети и Жаси демонстрираха пред зрителите на bTV поредното зрелищно шоу на мускулатурата, с което си спечелиха поздравленията на журито и искрената подкрепа на публиката. Славена Вътова ги определи като вдъхновители, които показват страст, отношение и невероятни резултати. Докато гостите в залата скандираха „Браво!“, Любен Дилов-син ги поздрави за достигането до това ниво от самоуки атлети.

Композиторът и музикант в стил „нова музика“ Димитър Величков не изневери на стила си и отново трогна  всички в „България търси талант“ с прочувственото си изпълнение. Балетът допълни красивата емоция и му спечели аплодисментите на цялата зала. Ицо Хазарта изтъкна, че изключително успешно пресъздава интимни усещания и докосва всеки, а това е много ценно качество за един артист. 

10-годишната майсторка на кубчето на Рубик Ива Кузманова отново събра погледите като не само демонстрира уменията си със затворени очи, но и изненада журито с позитивно послание. Славена Вътова я определи като истинско вълшебство, което въплъщава желание и амбиция в това трудно начинание. Ицо Хазарта коментира, че тя излъчва страхотна енергия, а в съчетание с нестандартната й дарба, ще бъде истинска звезда, и не само за родителите си. 

Вълнуващото представление на „Невиждан театър” доказа за пореден път, че пред таланта няма граници, били те и физически. Приказният им спектакъл накара Славена Вътова да ги изтъкне като хора за пример, пред които трябва да станем на крака, а Катерина Евро да изрази възхищението пред духа им. Любо Дилов-син допълни, че подборът на музиката от „Картини от една изложба“ на Мусоргски допълва драматизма и засилва въздействието на майсторското изпълнение.

Голямото семейство на децата от Diva Zone изпълни един анималистичен танц, който създаде страхотно настроение и подчерта класата на школата им. Славена Вътова ги поздрави за заразителната енергия, цветното и позитивно излъчване. Ицо Хазарта призна, че е бил впечатлен от реалистичните сюжети в танца им, а Любен Дилов-син им предвеща блестящо бъдеще.

Анонимният илюзионист Велизар Бамбалов взе ума на зрителите с предсказанието си за реакциите на журито.  Любен Дилов подчерта, че са станали свидетели на много добър номер с артистичен маниер и го насочи да познае и комбинацията в тотото. Катето Евро и Ицо Хазарта опитаха да разгадаят тайната на номера му, останали в почуда как е възможно. За финал магьосникът поднесе още две изненади на журито и публиката – той свали маската си и направи предложение за брак на приятелката си Нора пред погледите на над 1 256 000 зрители (по данни на ГАРБ).

Малката Люси Сивкова с огромен глас отново показа дарбата си с изключително сложното изпълнение на песента „Never Enough“. Публиката в залата на „България търси талант“ я аплодира на на крака, а Славена Вътова видя в нея изключителна специфичност, която я откроява по превъзходен начин. Ицо Хазарта я квалифицира като ослепителна млада дама с качества на победител.

Приказните Milkshake & Dr Bubble омагьосаха журито с една фантазия от сапунени мехури, дим, светлина и фантазия. Ефирните им коктейли зашеметиха водещите, а Ицо Хазарта призна, че са го върнали в детството. Катето Евро сподели симпатиите си към представлението им, а Славена Вътова ги поздрави за множеството нови елементи и заразителните им усмивки.

На 15 декември феновете ще могат да проследят финала на спектакъла и онлайн на  talant.btv.bg в 360-градусово видео на компютър, телефон или таблет,  дори с VR очила. Технологията ще пренесе потребителите на сцената на предаването, където те могат да видят всички ексклузивни детайли от  подготовката за изпълнението, представянето на участниците, реакциите на публиката и журито.

Интервюта с най-любопитните дарования от шоуто можете да чуете в рубриката „N-JOY Talent“ всяка сряда от 15:00 часа по радио N-JOY. След големия финал радио N-JOY ще даде възможност на един от талантите да направи своя рубрика в ефира на една от най-големите музикални радиовериги в страната.

Ключови думи: