На живо

7

Рафаел се изправя срещу демоните си

Това се случва във видеоклипа на новата му песен, озаглавена Отразен

Публикувано на 10 Декември 2019
Рафаел се изправя срещу демоните си

Рафаел Пашамов представи третия си самостоятелен сингъл “Отразен”.

Талантливият певец стана известен, след като стигна до финалите на музикалното телевизионно риалити “Гласът на България” през 2018.

Впоследствие Рафаел подписа договор с Монте Мюзик и издаде първата си авторска песен “Магнит”, последвана от сингъла “Нови истини”.

Забележителният тембър, интелигентно присъствие и стилно музикално звучене са запазена марка за Рафаел. Изпълнителят предпочита да създава музика, която е актуална, със звучене, отговарящо на световните тенденции, макар и малко встрани от традиционните разбирания за комерсиална музика в родината ни.

Рафаел композира демото на песента сам, но изпитва необходимост от партньор в избистрянето на концепцията за финалното звучене. Неговият приятел, композитор и музикант от Лондон Тиби Галеа допълва идеята му с изключително ценни професионални съвети и композицията придобива завършен вид. Текстът е написан от Рафаел и както той самият споделя “се излива много бързо”, а режисьорът Калоян Христов улавя внушението му от първо слушане. Маските в клипа са това, което подтискаме в себе си – емоции, страхове, скрити демони. Те ни пречат да вървим напред и единственият начин да продължим е да се преборим с тях.

С кратко вокално изпълнение в края на песента се включва Северина Нейкова, също изпълнител, получил популярност от “Гласът на България”. Във видеото участват певците Елица Узунова и Камен Костадинов, който печели няколко първи места от международни конкурси за пеене с дебютната песен на Рафаел “Магнит”.

Видеото на “Отразен” може да гледате в YouTube канала на Монте Мюзик, а сингъла вече е качен в дигиталните платформи за музика. Междувременно Рафаел продължава да е чест гост на музикални събития и непрекъснато обогатява концертната си програма, в която му партнира китариста Тихомир Василев. 

Ключови думи: