На живо

7

Обявиха номинираните за Златен глобус

Сред тях са Дженифър Лопес, Тейлър Суифт, Чарлийз Терон, Марго Роби, Никол Кидман и др.

Публикувано на 10 Декември 2019
Обявиха номинираните за Златен глобус

На 9 декември бяха обявени номинираните за едни от най-престижните филмови отличия за кино и телевизионни продукции.

77-мото издание на наградите Златен глобус ще се проведе на 5 януари 2020 година.

Номиниран за "най-добра оригинална песен" е безспорният феномен "Котките" с песента "Beautiful Ghosts" на Тейлър Суифт, който ще представи най-грандиозното филмово шоу у нас в кината от 27 декември. 

"Бомба със закъснител" също се изправя в битката с номинациите си за "най-добра актриса в драматичен филм" за Чарлийз Терон и "най-добра поддържаща актриса" за Марго Роби в драматичен филм.

На 10 януари продукцията, в която участват и носителката на "Оскар" Никол Кидман и номинираният за "Оскар" Джон Литгоу, ще ни представи разтърсващия скандал, довел до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на Fox News Роджър Ейлс. 

"Замръзналото кралство 2", който се превърна в абсолютен рекордьор по света и у нас, встъпва в състезанието за престижното отличие с номинации за "най-добър анимационен филм" и "най-добра оригинална песен за анимация". 

1917 е военната драма на носителя на "Оскар" Сам Мендес, който получава номинация в категория "най-добър режисьор". Сред останалите номинации на филма е и тази за "най-добър филм в категория драма". 

Сред останалите номинирани за "Златен глобус" са също Дженифър Лопез в "Да свалиш Уолстрийт" в категория за "най-добра актриса във второстепенна роля", както и биографичният филм "Рокетмен", посветена на легендарния Елтън Джон, за "най-добра оригинална песен" за (I'm Gonna) Love Me Again, "най-добър актьор в музикъл/комедия" на Тарън Еджъртън и "най-добър филм в категория мюзикъл/комедия".   

Ключови думи: