На живо

7

Саундтракът на Замръзналото кралство 2 превзе Billboard 200

По-малко от месец след премиерата си, саундтракът към втора част на хитовия филм на Дисни, се нареди под #1 в най-престижната световна класация за албуми

Публикувано на 09 Декември 2019
Саундтракът на Замръзналото кралство 2 превзе Billboard 200

По-малко от месец след премиерата си, саундтракът към втора част на хитовия филм на Дисни, “Замръзналото кралство 2”, се нареди под #1 в най-престижната световна класация за албуми Billboard 200.

Албумът излезе у нас на 15-ноември (Анимато Мюзик/Universal Music Group), седмица преди филмът да тръгне в кината на 22-ти ноември.

“Замръзналото кралство 2” е първият дългосвирещ саундтрак, който достига до #1 в Billboard 200 през 2019 г. Това е и първият саундтрак към анимационен филм, който е #1 след саундтрака към първата част на филма, който през 2014 г. прекара 13 последователни седмици на върха на класацията.

“Замръзналото кралство 2” е третият саундтрак под #1 през 2019 г. На 9-ти ноември, албумът на Кание Уест, Jesus Is King, оглави класацията за седмица, като изданието е с музика, включена в късометражния му едноименен филм. А на 9-ти март, Лейди Гага и Брадли Купър се завърнаха под #1 за четвърта непоследователна седмица със саундтрака към един от най-касовите филми на 2018 г. – “Роди се звезда”.

“Замръзналото кралство 2” е втора част на едноименния блокбъстър от 2014 г. Саундтракът към него прекара 13 седмици под #1 в Billboard 200. Първият саундтрак “Замръзналото кралство” финишира през 2014-та година като вторият най-продаван албум на годината в САЩ и #1 албума в края на годината в Billboard 200.

Саундтракът “Замръзналото кралство 2” включва спираща дъха музика с оригинални песни от носителите на Оскар и Грами Кристън Андерсън - Лопез и Робърт Лопез, оригинални инструментални произведения от номинирания за Грами Кристоф Бек и гост изпълнители във финалните надписи на филма – американските поп-рок банди Panic! At The Disco и Weezer, и американската певица и автор на песни Кейси Мъсгрейвс. 

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music Group 

Саундтракът “Замръзналото кралство 2” сега е на специална цена от 11,99 лв. на касите на Кино Арена в цялата страна. От MusicMall.bg.   

Ключови думи: