На живо

7

Започна Софийският международен панаир на книгата

До неделя в Националния дворец на културата ни очаква същински празник на литературата, книгите и четенето

Публикувано на 09 Декември 2019
Започна Софийският международен панаир на книгата

Във вторник започна 47-ото издание на Софийския международен панаир на книгата.

До неделя (15.12.) в Националния дворец на културата ни очаква същински празник на литературата, книгите и четенето.

Над 70 литературни събития очакват посетителите на Панаира - вълнуващи срещи с десетки български и чуждестранни автори, преводачи и издатели, премиери на най-новите книжни заглавия у нас, срещи с автограф на щандовете на изложителите, събития за деца и 7-о издание на Софийски международен литературен фестивал с фокус френскоезична литература и с над 100 гости от държавите Алжир, България, Белгия, Швейцария, Виетнам, Люксембург, Канада, Мароко, Франция.

Пълната програма на 47-ия Софийски международен панаир на книгата, информация за изложителите и програмата на 7-ия Софийски международен литературен фестивал можете да видите в дигиталната книжка на Панаира.

Освен 1600-те квадратни метра изложбена площ, разпростряна на шест нива в Националния дворец на културата и 160-те участници в книжното изложение, по традиция по време на Панаира Асоциация „Българска книга” ще връчи годишната награда за най-добър издателски проект „Златен лъв” на 14-ти декември, събота, от 20:00 часа в Клуб 1 в НДК. Наградата се връчва в две категории: за най-добър издателски проект - отличието се присъжда за книга или поредица от книги с оригинален замисъл или с приносен характер за българската култура, които се отличават с висока стойност на текста като съдържание и стил, принос към образованието и науката, добър превод, оригинален дизайн, илюстрации и добро полиграфическо изпълнение. Втората категория на наградата „Златен лъв” е за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес - присъжда се за книга или поредица от книги, които разглеждат важни за обществото проблеми и са предизвикали широк медиен интерес. За първи път наградата е присъдена през 1996 година.  


Работно време на изложението:

10.12  (вторник) - 14.12 (събота): 10:00 - 20:00 часа

15.12 (неделя): 10:00 - 19:00 часа

Вход свободен

Ключови думи: