На живо

7

Били Айлиш направи режисьорски дебют

17-годишната изпълнителка сама режисира видеото на новия си сингъл

Публикувано на 06 Декември 2019
Били Айлиш направи режисьорски дебют

Били Айлиш направи своя режисьорски дебют.

17-годишната изпълнителка сама режисира видеото на новия си сингъл "xanny".

Музикалната сензация на годината беше номинирана за 6 награди "Грами" и отличена с титлите "Жена на годината" на Billboard и "Глобален артист на годината" на Apple Music.

Песента "xanny" е част от дебютния албум на младата певица, озаглавен When We All Fall Asleep, Where Do We Go?.

По-рано тази година, изпълнителката, автор на песни и музикант дебютира под номер едно в класацията Billboard 200 с албума. Тя отбеляза и първия си номер едно сингъл в Billboard Hot 100 с "bad guy", отличен за "Песен на годината" и "Запис на годината". От тогава сингълът е стриймван над 3,5 млрд. пъти в световен мащаб.

When We All Fall Asleep, Where Do We Go? е най-продаваният албум на 2019-а и най-големият Северноамерикански дебют на десетилетието (мъже, жени и групи), с над 313 хил. реализирани копия само в първата си седмица и позиция номер едно в Billboard 200 в две последователни седмици след премиерата си. Към днешна дата албумът е стриймван над 25 млрд. пъти глобално.

Албумът е написан, продуциран и записан изцяло от Били Айлиш и нейния брат Финиъс в родния им дом в Хайланд Парк, Лос Анджелис. Същевременно Финиъс е номиниран за две награди Грами, в престижните категории Продуцент на годината (некласика) и Най-добро звучене на албум. 

Турнето ба Били Айлиш Where Do We Go? World Arena Tour 2020 беше разпродадено само за час и ще  стартира на 9 март.

Ключови думи: