10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Билетите за Евровизия 2020 влизат в продажба от 12 декември

Бяха обявени и имената на водещите, които ще се грижат за доброто настроение на зрителите по време на двата полуфинала и големия финал на 12, 14 и 16 май

Публикувано на 06 Декември 2019
Билетите за Евровизия 2020 влизат в продажба от 12 декември

Организаторите на Евровизия продължават да радват феновете на конкурса с новини за най-голямата музикална надпревара в света.

След като тази седмица представиха дизайна на модерната и авангардна сцена, те разкриха и датата, на която ще започне продажбата на билети за шоуто - 12 декември. 

Бяха обявени и имената на водещите, които ще се грижат за доброто настроение на зрителите по време на двата полуфинала и големия финал на 12, 14 и 16 май. Това са двукартната участничка в Евровизия за Нидерландия Едсилия Ромпли, телевизионната водеща и актриса в мюзикъли Шантал Янцен и популярният певец и водещ Ян Смит. И трите конкурсни вечери ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 от 22 часа. 

Освен за двата полуфинала и големия финал, които ще се излъчат на живо по над 50 международни телевизии, в продажба ще бъдат и билети за още 6 предварителни генерални репетиции, които обаче няма да бъдат излъчени. Музикалните фенове ще могат да си закупят пропуски за трите жури финала - генералните репетиции, които се провеждат в деня преди двата полуфинала и финал и по време на които гласуват журитата в цяла Европа и Австралия.  

Най-скъпи са билетите за големия финал - цели 250 евро. Най-евтините пропуски за шоуто на 16 май са 90 евро. Цените на билетите за всички репетиции са значително по-ниски, като се предлагат такива и за 20 евро. Част от пропуските за конкурса ще бъдат предоставени безплатно на жители на Ротердам с ниски доходи. За тази цел организаторите са отделили 500 места за финала и 1000 за всеки от двата полуфинала. 

На 28 януари ще бъде изтеглен жребия, който ще определи в кой от двата полуфинала на Евровизия 2020 ще участва България. 

Ключови думи: