На живо

7

Днес отбелязваме празника на дарителството и щедростта

Тази година празникът на дарителството и щедростта е на 3 декември

Публикувано на 03 Декември 2019
Днес отбелязваме празника на дарителството и щедростта

Тази година празникът на дарителството и щедростта е на 3 декември.

Фондация BCause, която е официален партньор за България на световното движение, избра за фокус на кампанията темата за образованието и мото „Лично за дарителството в училище“.

Както всяка година от 2012 насам, в повече от 100 държави по света, #ЩедриятВторник ще бъде денят, в който технологиите и виртуалните общности помагат на милиони хора да даряват и да споделят, а на стотици хиляди организации – да се свържат с нови и стари поддръжници.

Всички празнуват щедростта и промените, които тя носи в живота на хора и в околната ни среда. На този ден онлайн платформите за даряване ще съберат отново милиони, а организациите ще отворят вратите си за доброволци и съмишленици, за да покажат работата и резултатите си.

#ЩедриятВторник през 2019

В България отбелязваме #ЩедриятВторник за трети път – с едномесечна дарителска онлайн кампания в Platformata.bg и в DMS 17777 и специално събитие. 

Кампаниите, които ще бъдат подкрепени с комуникация са 30 проекта на училища – в мнозинството си в села и малки градове – които ще се обърнат към дарители за подкрепа на малки, но важни за тях инициативи. Така ще подкрепим и техния оптимизъм и усилия в техните училища децата да получават по-добри условия за развитие. 

Ключови думи: