На живо

7

Дара Екимова пуска коледна песен

Във видеото към парчето, озаглавено Follow me, участва и приятелят на певицата

Публикувано на 03 Декември 2019
Дара Екимова пуска коледна песен

Коледната атмосфера в най-новата песен на Дара Екимова е пресъздадена, чрез обичайната за младите хора подготовка на най-вълнуващия празник в годината.

В ролята на близките й приятелки влизат моделите Евелин Бошнакова и Стефани Василева.

Любопитното е, че истинско приятелство свързва Дара и Евелин, отвъд камерите и професионалните им ангажименти по заснемането на клипа към „Follow me”.

Премиерата на клипа е на 5-и декември в You Tube канала на Дара Екимова, а на 14-и декември, събота, от 18.00 часа песента ще бъде представена на водна сцена в столичен търговски център.

След колосалния успех на летния хит "Sagapao", Дара Екимова отново работи с безспорния хитмейкър Искрен Тончев – Искрата, който написва музиката на „Follow me”.

Видеозаснемането младата певица поверява на Павлин Иванов - Башмоушън и неговия екип. Камерата на талантливия режисьор Андрей Андреев проследява трите момичета по време на коледен шопинг. Избирайки подаръци за най-близките си, Дара, Евелин и Стефани срещат трима връстници със слухови нарушения. Алекс Йорданов е глух, учи в професионална гимназия по електротехника и автоматика и вече има опит пред камерата, Венцислав Велев е възпитаник на 96-о СУ „Лев Николаевич Толстой” и също като Алекс е със слухови нарушения, но е с кохлеарен имплант. Яна Димитрова, от 81-о СУ „Виктор Юго” е приятелка на двете момчета, израснала е в среда на глухи и владее жестов език. Тя е дъщеря на Таня Димитрова, основател на Център за деца със слухови нарушения "Яника". Предложението за включването на Яна, Алекс и Венци е на самата Дара, провокирана от идеята музиката и посланията на „Follow me” да достигнат до всички, повече от 200 000 българи със слухови нарушения.

„Музиката е универсален език и исках моите връстници и хората, които не могат да я чуват, да я „видят” с очите и да я почувстват в сърцата си. По време на снимките беше супер, смяхме се много. Открихме, че имаме сходни възгледи за света и нищо не ни пречеше да общуваме помежду си”, споделя Дара Екимова по време на снимачния процес. Благодарение на Яна за броени минути певицата научава жестовете за своите реплики. Дара Екимова ще се включи в традиционния коледен празник на децата със слухови нарушения в столичен хотел на 15 декември.

В клипа към „Follow me”, както и в реалния живот, Дара и приятелят й са в трепетно очакване на коледното вълшебство, обвито в златни панделки и дъх на коледни сладки. 

Ключови думи: