На живо

7

Графа – мечтател и обикновен човек в новия си сингъл

С въздействащите песен и клип на Страничен наблюдател, изпълнителят ни напомня, че не бива да сме безучастни и безразлични към това, което се случва около нас

Публикувано на 03 Декември 2019
Графа – мечтател и обикновен човек в новия си сингъл

Видеото към “Страничен наблюдател”, едноименният сингъл от последния албум на Графа, вече е в YouTube канала на Монте Мюзик.

С въздействащите песен и клип Влади Ампов ни напомня, че не бива да сме безучастни и безразлични към това, което се случва около нас.

Песента е последната, която Графа включва в новия си албум. Споделя, че я е написал на един дъх и категорично припознава заглавието й за име на албума си. Компакт-дискът излезе само преди няколко месеца, а вече е със златен статут и очаква своя плакет от БАМП.

“Страничен наблюдател” е музикално произведение, което ни завладява с красивата си композиция и вокално изпълнение. Първоначално Графа я записва само с глас и пиано. Впоследствие кани Румен Бояджиев, който му помага за оркестрацията, изпълнена от камерен оркестър Софийски солисти.Текстът на Влади Ампов ни кара да се замислим за ролята ни в нашия собствен живот, за това колко самотни са хората, които сочат с пръст и мразят, за това че положението в обществото не е това, което ни прави “хора”, че обикновеният човек е този, който мечтае, върви напред, изправя се пред трудности, преодолява ги и продължава.

Концепцията на клипа към песента е на режисьора Бойко Щонов. Заедно с Графа те минават през няколко варианта, докато стигнат до идеята за настоящата визуализация на "Страничен наблюдател“. Важна в нея е ролята на талантливата млада актриса Лорина Камбурова, която виждаме в един образ с много лица. Актьори във видеото са осемгодишните Никол Ампова, Деа и Стефан Иванови, участват още Ангела Канева, Емона Илиева, Галина Томова, Сузана Мирчева и Пламен Славов.

“Страничен наблюдател” и най-големите хитове и песни от новия албум на Графа ще прозвучат на открито, на първия самостоятелен концерт на изпълнителя на стадион “Българска армия”. Голямото музикално събитие ще се състои на 10 юни 2020 г., а билетите за него вече са в продажба в мрежата на Eventim. 

Ключови думи: