На живо

7

Участието на VICTORIA на Евровизия предизвика медиен интерес

Над 80 международни медии отразиха официалното представяне на Виктория Георгиевa – VICTORIA, която ще бъде българският представител на Евровизия 2020

Публикувано на 03 Декември 2019
Участието на VICTORIA на Евровизия предизвика медиен интерес

Над 80 международни медии отразиха официалното представяне на Виктория Георгиевa – VICTORIA, която ще бъде българският представител на Евровизия 2020.

Новината беше официално обявена на 25 ноември и предизвика интереса на журналисти от Германия, Великобритания, Холандия, Македония, Испания, Грузия, Сърбия, Швеция, Чехия, Гърция, Австрия, Кипър, Италия, Исландия, Австралия и други.

Сред тях има представители на телевизии, радиостанции, новинарски сайтове, лайфстайл и музикални издания и специализирани медии с фокус върху конкурса.  

Най-голямата украинска телевизия СТБ посвети на младата изпълнителка от България статия, в която я представи и обърна специално внимание на последния ѝ хит с международно звучене „I Wanna Know”. Новината беше отразена и от испанската телевизия Formula TV, както и от популярното иберийско издание Los Replicantes.

Изборът на Виктория привлече вниманието на големите новинарски сайтове Panorama и Ditjes & Datjes в Холандия, НВ в Украйна, Vesti в Сърбия и Brif.mk в Македония. Редица лайфстайл и музикални издания в цяла Европа също писаха за българската представителка на Евровизия. Сред тях са британското издание CelebMix, полското All About Music, гръцкото SigmaLive, македонското Muzika 24, кипърското Music.net.cy и други. Новината беше отразена и от най-големите специализирани сайтове посветени на Евровизия – Wiwibloggs, ESCXtra, ESCtoday, ESCPlus, Еurovision-Spain и Eurovision.de.  

Новината за обявяването на българската изпълнителка получи подобаващо отразяване и в България от над 130 медии. Проектът за участието на България в Евровизия 2020 се реализира като публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и Ligna Group. Българската песен на Евровизия ще бъде представена в началото на месец март 2020 година. Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май и ще се излъчва на живо по БНТ 1. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.  

Повече информация за VICTORIA:  

VICTORIA е от Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти X-Factor България, където достига до топ 5. След това започва самостоятелна кариера и издава няколко самостоятелни песни като част от музикалната компания Monte Music. От пролетта на 2018 г. е независим артист и издава два сингъла - “Странни времена” и “I Wanna Know”, като вторият е продуциран в Лос Анджелис с екипа работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. Същият проект е избран сред 500-те кандидати на испанския фестивал “Melboss Open” в Мадрид, Испания. Това я прави първият източноевропейски артист на такова престижно събитие. През лятото на 2018г. завършва летния курс на университета Бъркли във Валенсия.  

Повече информация за Евровизия:

Евровизия е песенен конкурс, който се организира ежегодно от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Първото му издание е през 1956 и от тогава се провежда без прекъсване до ден днешен. Основните цели на Евровизия са да даде видимост на европейските автори и изпълнители, както и да промотира развитието на различните дисциплини от креативния сектор в Европа. Конкурсът се гледа от над 200 милиона зрители, както и все повече в дигиталните платформи. Традиционно Евровизия се излъчва и извън Европа в държави като Австралия, Китай и други. През 2019 популярната платформа Netflix закупува правата за излъчване на конкурса в САЩ. През 2020 домакин на 65-тото издание на музикалната надпревара ще бъде холандският град Ротердам.  

Ключови думи: