На живо

7

Pavell & Venci Venc’ издадоха нов албум

Втората студийна колекция на дуото съдържа общо 17 парчета, 12 от които неиздавани до момента

Публикувано на 28 Ноември 2019
Pavell & Venci Venc’ издадоха нов албум

Pavell & Venci Venc’ издадоха втори албум.

В сряда вечерта, дуото представи на живо в столичен клуб колекцията, озаглавена Upgrade. 

Момчетата изпълниха почти всички песни от новия си албум, който включва общо 17 парчета, 12 от които неиздавани до момента.

На сцената до Pavell & Venci Venc’ застанаха Михаела Маринова в едноименната на албума песен „Upgrade”, DARA в „Хотел 5 звезди”, Любо Киров в „Не бих могъл“ и братята Пламен и Иво в „Един човек”, „Ще те изям бе” и „Честно“.

Публиката в клуба стана свидетел на още една премиера: видеото към най-новия сингъл на дуета озаглавен „Адрес“ с участието на младата певица ALMA. Видеото е с изненадваща за българския шоубизнес почти театрална черно-бяла визия, негов режисьор е Кирил Киров–Кико, оператор е Андрей Андреев, а идеята за сценария е на Саня Армутлиева. По време на промоцията видеото се появи и в канала на “Вирджиния Рекърдс” в YouTube, както и в телевизионния ефир.

Да поздравят Pavell & Venci Venc’ и да чуят новия им албум, събитието уважиха и Мария Илиева, Михаела Филева, Ники Кънчев, Стенли, Калин Вельов, 4Magic, Yoana, Ева Пармакова, Deep Zone Project, Дивна, Искрата, DJ Doncho и много други.

Upgrade е вторият студиен албум в дискографията на Pavell & Venci Venc’, след дебютния им проект SeTaaBrat (2016). Той съдържа 17 песни и 5 скита (кратка форма, характерна за хип-хоп албумите) с гласа на Стойчо Керев, близък приятел и любим събеседник на артистите. Pavell & Venci Venc’ са автори на музиката, аранжиментите и текстовете на всички 17 песни в Upgrade като работата по албума им отнема близо година. Пламен и Иво са съавтори на 8 от парчетата в проекта, докато Михаела Маринова е съавтор в текста на „Upgrade“, a DARA участва в написването на лириката в „Хотел 5 звезди“.

В Upgrade заедно с хип-хоп парчета като „Честно“, „Един човек“ и „Красиви дни“, присъстват песни, изненадващо повлияни от реге музиката („Suga Daddy”) и фънк звученето („Ръждиво злато“) до „Някъде там“, за която момчетата се шегуват, че е първата им кънтри балада. Текстовете в Upgrade варират от лирични, през закачливи и със забавна самоирония стихове до сурови, гневни рими.

Графичното оформление на албума е дело на Росен Дуков и е концептуално подчинено на другата голяма страст на Павел и Венци след музиката. И двамата са отдадени фенове на киберпънк жанра в литературата, филмите и видео игрите. Физическият носител на албума (CD) включва книжка от 32 страници с художествено обработени снимки на артистите и всички текстове на песните.

Upgrade (Вирджиния Рекърдс) е наличен на CD и във всички дигитални музикални платформи.

Ключови думи: