На живо

7

Били Айлиш получи 6 номинации за Грами

Престижните музикални отличия ще бъдат раздадени на 26-ти януари 2020 г.

Публикувано на 21 Ноември 2019
Били Айлиш получи 6 номинации за Грами

Били Айлиш получи впечатляващите 6 номинации за Грами. 

Новата звезда, която буквално преобрази съвременната поп музика, може да очаква приз в цели шест категории на 26-ти януари 2020 г.   

17-годишната изпълнителка официално е най-младият артист в историята на наградите с номинации във всички водещи категории: Запис на годината; Албум на годината; Песен на годината; Най-добър нов артист.

В допълнение, Айлиш бе номинирана и за Най-добро соло изпълнение и Най-добър поп вокален албум.   

По-рано тази година, изпълнителката, автор на песни и музикант дебютира под #1 в класацията Billboard 200 с първия си албум When We All Fall Asleep, Where Do We Go?.

Тя закова и първия си #1 сингъл в Billboard Hot 100 с номинирания за Запис и Песен на годината сингъл “Bad Guy”, който от тогава надхвърли 3 млрд. стрийма в световен мащаб.   

When We All Fall Asleep, Where Do We Go? към днешна дата е един от най-продаваните дебютни албуми на 2019 и най-големият Северноамерикански дебют на десетилетието с над 313 хил. реализирани копия в първата си седмица и 2 непоследователни седмици на върха на Billboard 200, като и беляза историята на Били с над 24 млрд. стрийма глобално.  

Албумът When We All Fall Asleep, Where Do We Go? е създаден, продуциран и записан изцяло от Били Айлиш и брат й Финиъс в родния им дом в Хайланд Парк, Лос Анджелис. Записите на парчетата се случват в спалнята на Финиъс, като по-голямата част от 2018 г. двамата прекарват на път в писане на песни, а после много дни и нощи будуват в студиото в дома си. Самият Финиъс е с 2 Грами номинации, едната от които в изключително престижната категория Продуцент на годината.    

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music Group  

Албумът When We All Fall Asleep, Where Do We Go? е наличен в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg

Ключови думи: