На живо

7

Какво е нужно за СТАБИЛност и комфорт при движение?

Осем активни съставки за стабилни стави на всяка възраст

Публикувано на 18 Ноември 2019
Какво е нужно за СТАБИЛност и комфорт при движение?

8 активни съставки за стабилни стави на всяка възраст.

Времето вече е студено, навън е мрачно и все по-рядко излизаме сред природата.

Ставите, които носят тежестта на тялото, започват да напомнят, че е добре с настъпването на есенно-зимния сезон да се погрижим за тях.

Има много рискови фактори за поява на проблеми със ставите – професия, свързана с постоянно физическо натоварване, любителски или професионален спорт, възрастови изменения, както и наднормено тегло.

Сред причините се нареждат също обездвижване, пол и наследственост.

Съвкупността от тези фактори често води до заболявания на ставите, свързани с постепенна загуба на ставния хрущял и изменения в костните ставни повърхности.

Едно от тези заболявания е остеоартрозата. Тя е най-често срещаното заболяване сред населението в напреднала възраст, което води до влошаване качеството на живот, поради съпътстващата болка и ограничаване движенията в засегнатите стави. В България между 12 - 15% от населението страда от остеоартроза, а над 70-годишна възраст - между 50 - 70%. При ненавременното и неправилно лечение, остеоартрозата може да причини сериозни деформации, които да окажат влияние върху подвижността на човека.

Освен класическото лечение на ставни заболявания с нестероидни противовъзпалителни средства, може да се осъществи и поддържаща терапия с хондропротектори – като глюкозамин и хондроитин. Това са вещества, които защитават и се грижат за хрущяла.

Съставките на серията Стабил имат хондопротективно действие, подобряват подвижността на ставите и спомагат за възстановяване след физическа активност.

Стабил Форте са таблети, които съдържат две активни съставки със синергично действие и с доказан ефект: глюкозамин и екстракт от акула (стандартизиран към съдържание на хондроитин). Стабил Форте поддържа ставите и съединителната тъкан и подпомага нормалната двигателна функция.

Стабил Крем съдържа пет активни съставки със синергично действие: глюкозамин, МСМ, екстракт от индийската билка бозвелия серата, корен от джинджифил и ментол. Стабил Крем овлажнява и подхранва, успокоява дразненето и подпомага регенерацията.

Едновременната употреба на Стабил форте и крем допринася за поддържане на нормалната ставна функция и облекчава дискомфорта при движение.

Стабил – СТАБИЛно решение за здрави стави

Ключови думи: