10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Доза Щастие е изненадата в българския бокс офис

Лентата, базирана на истинската история на Весела Тотева, беше видяна от близо 10 хиляди зрители за един уикенд

Публикувано на 13 Ноември 2019
Доза Щастие е изненадата в българския бокс офис

Българското кино изживява един от най-добрите си периоди за последните няколко години.

В рамките само на месец по екраните в България тръгнаха цели 4 български заглавия, а 2 от най-чаканите ленти за есента – „Доза Щастие“ на Яна Титова и „В кръг“ на Стефан Командарев, имаха премиера в един и същи ден, което се случва за първи път в историята на родното филмопроизводство.

За вниманието на българските киномани се бореха още и холивудските продукции “Доктор Сън“ (по Стивън Кинг), Терминатор: Мрачна съдба, семейните „Господарка на Злото 2“ (Дисни), „Семейство Адамс“, „Не си играй с огъня“.

По данни на Национален филмов център най-голям зрителски интерес за периода 08.11-10.11 (петък-неделя) са генерирали три заглавията, които имат почти равни резултати, а именно „Семейство Адамс“ – 9782, „Доза Щастие“ – 9436 и „Господарка на Злото 2“ с 9215 зрители. Предварителните очаквания на киноразпространителите бяха второто място да бъде заето от новия филм по Стивън Кинг „Доктор Сън“, а лентата за живота на Весела Тотева и нейната дъщеря Валя да се конкурира единствено с другото българско заглавие „В кръг“. Новият филм на Стефан Командарев е привлякъл вниманието на 3780 зрители.

Специалистите обясняват разминаването между предварителните очаквания и реалните резултати на „Доза Щастие“ с кампанията, която е успяла да накара много млади хора и родители да посетят филма.

„Този уикенд имаше много нова публика в нашите зали, хора които отдавна не са ходили на кино. Обикновено това се случва, когато има силно българско заглавие по кината. „Доза Щастие“ разглежда тема табу за българите, а по принцип подобни филми имат много слаби резултати у нас. В случая го разглеждаме, като изключение и приятна изненада.“ – коментираха от популярна киноверига. 

Валентина Каролева, която играе главната роля във филма за живота на майка си, споделя: „През изминалите 2-3 дни срещнах случайно няколко човека, тъкмо излизащи от прожекция на „Доза Щастие“, и всеки от тях реагираше по един и същ емоционален начин, прегръщаше ме и казваше, че този филм го е разтърсил. Силно вдъхновена съм от реакциите на публиката и смятам да продължим делото на мама и нейната фондация“. 

„Доза щастие“ е вече по кината в цялата страна. 

Ключови думи: