На живо

7

Димитър Калайджиев и Венцислав Димитров излизат на дуел във Фермата

За първи път от старта на шоуто успешното изпълнение на седмичните задачи на фермерите е под въпрос

Публикувано на 08 Ноември 2019
Димитър Калайджиев и Венцислав Димитров излизат на дуел във Фермата

За втори път на Арената своето място във „Фермата: Нов свят“ ще защитава един от най-колоритните участниците в шоуто Димитър Калайджиев.

Той бе избран за първи дуелист от фермера на седмицата Силвия, чиято стратегия е да изпраща в битка само мъжете в стопанството, за да увеличи шанса жена да спечели голямата награда от 100 хиляди лева. Калайджиев влиза в голямата битка с бившия полицай Венцислав Димитров.

Младият бизнесмен Митко се закани да избере за свой опонент военния Станислав Борисов, за да се реваншира, след като падна от него в първия мъжки дуел този сезон. Плановете му бяха осуетени, след като Станислав спечели имунитет в седмичната битка, като показа завидна физическа подготовка в състезанието по каране на каяк в язовир. „Сърцето ме тегли да остана във „Фермата“, затова избирам най-лесния за мен противник, с когото имам шанс да се справя“, коментира Димитър, когато съобщи на групата, че избира за втори дуелист Венцислав и поясни, че превъзхожда бившия полицай психически.

„Това е логичен избор, но Митака направи много генерална грешка. Не съм показал това, на което съм способен, ще го удари товарният влак“, коментира на свой ред Венцислав, като призна, че напрежението на Арената и желанието му за победа на всяка цена могат да саботират представянето му.

Традиционното изпращане на дуелистите от стопанството към усамотените къщички в четвъртък вечер събра всички участниците около лагерен огън със специална изненада. Музикантите от формация „Тропангелес“ поздравиха Митко и Венци с нетрадиционно изпълнение на класиката „We will rock you“ на Queen с тъпани и гайда и призоваха двамата дуелисти да участват в танцов дуел. Вечерта се превърна в истински празник, който групата посреща за последен път в този състав.

В събота вечер на Арената за дуели Димитър и Венцислав ще премерят сили в битка за оставането си във фермата, в която Калайджиев вече се чувства победител, защото смята, че ще бъде подкрепен от по-голяма част от фермерите.

Напрежението в седмицата, която мина под знака на разменените роли на мъжете и жените, за първи път постави под съмнение успешното изпълнение на задачите в стопанството. Участниците се обединиха около мнението, че флиртът на фермера на седмицата Силвия с изкусителя Сами Хоссни, й пречи да организира работата и тя често се скатава от изпълнение на задълженията си. За първи път от падането на стената и обединението на двете групи интригите разделиха фермерите, които вече кроят индивидуални планове как да се приближат с още една крачка до финала и голямата награда. 

Ключови думи: