На живо

7

Излиза неиздаван сингъл на Джордж Майкъл

Песента This Is How (We Want You To Get High) е включена в саундтрака към предстоящия филм Последната Коледа

Публикувано на 06 Ноември 2019
Излиза неиздаван сингъл на Джордж Майкъл

“This Is How (We Want You To Get High)” е първият нов сингъл от незабравимия Джордж Майкъл за последните 7 години.

Неиздаваната до момента песен осигурява перфектен финал на предстоящия филм “Последната Коледа”, който тръгва в кината на 15-ти ноември.

Седмица по-рано, на 8-ми ноември, излиза саундтрак албумът Last Christmas с най-великите песни на легендарния музикант. 

Джордж Майкъл остави на света едни от най-изключителните поп песни на всички времена, сред които и най-великата коледна класика.

Сега, 35 години след емблематичния сингъл “Last Christmas”, милионите фенове на Джордж по цял свят ще се насладят на още празнична музика от великия музикант.  

Съавтор и копродуцент на “This Is How (We Want You to Get High)” е самият Майкъл, с участието на дългогодишния си сътрудник Джеймс Джакман. Днес е премиерата на сингъла у нас в радиоефира и в дигиталните платформи от Анимато Мюзик/Universal Music Group.  

Приповдигнатото, фънки парче, което е на път да се превърне в класика, “This is How (We Want You to Get High)”, притежава съблазнителния стил и мелодия на Джордж Майкъл, които ще развълнуват верните му фенове и ще наелектрезират изцяло нова публика. В текста, написан изцяло от Джордж, си личи, че той се ангажира с недъзите на обществото с характерната за него бленда от самоирония и изкривен хумор.  

Работата по песента “This is How (We Want You to Get High)” започва в началото на 2012 г. В последствие парчето е разработено и записано по време на няколко сесии в Air Studios в Лондон, преди да бъдат добавени финалните щрихи в края на 2015 при финалните студийни записи на Джордж Майкъл.

Със зареждащата си вибрация и социално осъзнато послание, “This is How (We Want You to Get High)” е иделният завършек на новата романтична комедия на Universal Pictures – “Последната Коледа”. Филмът е вдъхновен от едноименния хит на Wham!, а саундтракът към него включва 3 сингъла на Wham! и 12 от най-великите песни от соловата кариера на Джордж. Режисьорът на “Последната Коледа”, Пол Фиг (Bridesmaids, Mad Men), описва филма като “любовно писмо до Джордж”.  

Съавтор на сценария е носителката на Грами, актрисата Ема Томпсън (Game Of Thrones, Solo: A Star Wars Story, която влиза в главната роля и си партнира с Хенри Голдинг (Crazy Rich Asians). През пролетта на 2013 г., Томпсън посещава Джордж в дома му в Северен Лондон, за да обсъдят идеите й за сценария. Той се влюбва в тях и й дава благословията си. Талантливата актриса и сценарист развива няколко версии на сценарий преди внезапната смърт на Джордж Майкъл през 2016 г. на Коледа. 

През пролетта на 2018 г., след дискусии за това, кои песни да влязат във филма, Ема получава ексклузивен достъп до 4 нови, завършени и неиздавани песни на изпълнителя. Тя мигновено се влюбва в парчето “This Is How (We Want You To Get High)”, отбелязвайки колко точно текстът резонира на основната тема във филма. 

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music Group  

Ключови думи: