На живо

7

Disco Stars завлядява публиката през декември

На 13-и декември в 20:00 ч. на сцената на Зала 1 на Националния дворец на културата ще се превърне в машина на времето, която ще ни върне във времената на диското, лудите танци и страхотната музика от 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век

Публикувано на 21 Октомври 2019
Disco Stars завлядява публиката през декември

Концертът Disco Stars ще отбележи през декември „фаталния“ петък 13-и с концерт в Зала 1 на НДК с участието на култови световни звезди

От 20:00 ч. сцената ще се превърне в машина на времето, която ще ни върне във времената на диското, лудите танци и страхотната музика от 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. 

Емблематичните изпълнители Шейла Боник, Precious Wilson of Eruption, Сандра и Братя Аргирови ще разгорещят феновете с изпълнения на изключително популярните песни „Rasputin“ “, „Rivers of Babylon“, „Daddy Cool“, „Ma Baker“, „I Can't Stand The Rain“, „One Way Ticket“, „Raising My Family“, „Cry To Me“, „I'll Be Your Friend“, „Maria Magdalena”, „Little Girl“ и много, много други.  

Билети за спектакъла се продават в системата на Eventim и тяхната партньорска мрежа. Закупуването на билет за специалната VIP Зона – Оркестрина, гарантира ексклузивен безплатен достъп до официалното Aфтър парти в Corso Party Hall от 23:00ч. на 13 декември.

*** 

Шейла Боник е един от символите на диско-музиката. Изпълнителката, родена в Ямайка, но израснала във Великобритания, си превръща в емблема на няколко десетилетия, участвайки в първия състав на Boney M заедно с Мейзи Уилямс и Клаудия Бари. Шейла създава история като първата водеща певица на „Boney M 1975“. В продължение на десетилетия тя не спира да обикаля света, изнасяйки концерти в десетки държави, в които хитовете на Boney M продължават да звучат и да са все така актуални. 

*** 

Прешъс Уилсън e една от първите пионери на великобританската музикална революция през 70-те и 80-те. Прешъс е родена в Ямайка, но се обучава във Великобритания и САЩ. Започва певческата си кариера като водеща певица с групата Eruption. Eruption създават кавър на песента на Ан Пебълс “I can’t stand the rain”, който се превръща в гигантски международен хит. Парчето “One Way Ticket“ е не по-малко успешно и Прешъс Уилсън и Eruption се превръщат в световни звезди. Други популярни хитове са “Raising My Family“ и “Cry To Me“. Сингълът ѝ „I’ll Be Your Friend“ достигна до топ 40 в класациите на Billboard R&B. 

*** 

Сандра е сред най-известните европейски поп и диско певици от 80-те години досега. Много от нейните албуми и сингли се превръщат в международни хитове и попадат в десетката на различни европейски класации. Сред тези хитове са култовите парчета „(I’ll Never Be) Maria Magdalena“, „In the Heat of the Night“, „Hi! Hi! Hi!“, „Everlasting Love“, „Stop for a Minute“, „Secret Land“, „Hiroshima“, „Secrets of Love“ и много други. По-късно през професионалната си кариера добива още по-сериозна популярност като част от музикалния проект Енигма. Песните на Сандра и до днес са символ на европейската поп и диско сцена и са сред любимите на почитателите на тези жанрове. 

*** 

Братя Аргирови е български дует от поп изпълнители, които са се превърнали в ярка искра на българска поп сцена през 80-те и 90-те години на XX-и век. Със своето иновативно, различно и любопитно звучене, те успяват да пожънат множество успехи не само в България, но и в много държави в Европа, както на Запад, така и на Изток. 

Ключови думи: