На живо

7

Международният автомобилен салон 2019 започва на 12.10

Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София

Публикувано на 02 Октомври 2019
Международният автомобилен салон 2019 започва на 12.10

Автомобилното събитие на годината – Международният автомобилен салон София 2019 идва от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център.

Над 100 фирми-изложители и 12 000 кв.м. изложбена площ ще представят най-доброто, което автомобилната индустрия може да покаже тази година.

Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София.

Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – хибридни, plug-in и изцяло електрически.

„Светът се променя и ние се намираме в процес на технологичен прелом. Много различни двигателни концепции се борят за доверието на потребителите днес и място в бъдещето. Важна цел за изложителите и организатора е достоверно и мащабно разкриване на иновационния потенциал на световната автомобилна индустрия днес“, каза Александър Миланов – председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), организатор на изложението.

Международният автомобилен салон в София е между най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автосалоните в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт, Токио.

Форумът тази година обещава да бъде най-мащабното и атрактивно изложение, организирано досега. Ето всичко, което трябва да знаете:

Изложители

ABARTH, ALFA ROMEO, AUDI, BMW, CITROEN, CUPRA, DACIA, DS, DR, FIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, HYUNDAI, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, LEXUS, МАHINDRA, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и др. След няколко годишно отсъствие, на изложението в София отново ще видим ROLLS ROYCE – един от най-престижните автомобилни брандове в света. Има много нови участници, както и съвсем нови марки за българския пазар.

Атракции

Организаторите и самите изложители на щандовете си се ориентират към предлагане на специални изживявания за посетителите. Повече от 150 автомобила са подготвени за тест драйв в 4 независими зони. Феновете ще имат възможност да усетят част от атмосферата и адреналина на Формула 1 с управление на дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта. Между 12 автомобила ще избира щастливецът, който ще спечели голямата награда на изложението тази година.

Работно време за посетители:

12, 13, 19 и 20.10.2019 /уикенд / 10:00 – 20:00 ч.

14 – 18.10.2019 /делнични дни / 10:30 – 19:30 ч.

Билети:

Билетите за автомобилния салон София 2019 са вече в продажба в мрежата на Ивентим. Възрастните ще влизат срещу 10.00 лв. в делничните дни и 12.00 лв. през уикенда. Цената за ученици от 8 до 16 години е 6.00 лв. Предвидени са билети с намаление за вход след 17.00 часа – съответно 8.00 лв. за възрастен и 4.00 лв. за дете. Има семейни билети между 22.00 и 25.00 лв. и групови – между 8.00 и 10.00 лв. Билетите ще бъдат налични и по време на търговското изложение, в касите на изложбения център и онлайн.

Транспорт:

Всички посетители ще имат възможност да ползват буферния паркинг при метростанция „Интер Експо Център - Цариградско шосе”. Капацитетът на паркинга е 1300 места, като входовете са в локалните платна пред “Интер Експо Център” и магазин „МЕТРО”. Освен метрото, посетителите могат да ползват и автобусни линии, осигуряващи директен достъп до Интер Експо Център: 1, 3, 5, 6, 114.

Ключови думи: