На живо

7

България търси талант покори зрителите със спектакъл на силата

Изпълненията вдигнаха на крака журито, състоящо се от Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син

Публикувано на 30 Септември 2019
България търси талант покори зрителите със спектакъл на силата

Вчерашният спектакъл на дарованията „България търси талант“ по bTV беше проследен от 1 255 000 зрители по данни на ГАРБ.

Над 49% от всички пред малкия екран предпочетоха да споделят неделната вечер с хората, които успяха да впечатлят Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син и да се класират на полуфиналите на шоуто, влязло в рекордите на Гинес.

Такъв беше и изборът на близо 46% от активното население на възраст 18-49 години. Пикът на зритеския интерес е в 20:47 часа, когато предаването е проследено от над 1 450 000 зрители.

С по 4 позитивни оценки от журито на „България търси талант“ се окичиха каскадьорът с колело Александър Толев, супер силният румънски мъж Виталие Рошка, ритмичните атлети от „Капоейра Кордао джи Оуро“ и 8-годишната каучукова акробатка с артрит – Адриана Хаджитенева. Младежката рок група „Red Trigger” вдигнаха на крака публиката с авторското си парче и остави Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син в нетърпение да видят представянето им на полуфиналите.

Славена Адамова, която впечатли журито на „България търси талант” със своето изкуство от балони, сподели в „Тази сутрин“, че преди да излезе на сцена, се е подготвяла едва три дни за всички детайли. Пред зрителите на шоуто тя представи мултифункционална рокля, огромна ламя и фигури на четиричленното жури.  Тя обясни на Антон Хекимян, че в зависимост от сложността, изработката на една декорация може да отнеме между 7 и 10 часа непрестанна работа. В зависимост от климата, отделните елементи издържат около 1-2 дни. По думите ѝ е важно да се обръща внимание на детайлите в композициите, за да бъдат те толкова въздействащи. Занимава се с това изкуство професионално и е щастлива, че се харесва на хората. Въпреки годините опит, Славена признава, че все още се стряска при пукането на някой балон. Според нея този тип декорации не са толкова популярни у нас. Именно затова мечтае да посети някои от големите фестивали в чужбина и да се запознае с майсторите в областта.

Дамата, която срещна Ицо Хазарта с провокативната мъпет дива госпожицаца Фрау – Юлия Коларова, гостува в студиото на „Преди обед“, за да сподели как е захванала с куклите и по каква причина са щели да я скъсат във втори курс в НАТФИЗ. Актрисата разказа на Деси и Сашо, че не е очаквала толкова зареждаща енергия на сцената на „България търси талант“. Дълго се е колебала дали да се отдаде на тази професия, защото публиката не е свикнала с „кукления театър за възрастни“ и е трудно да спечелиш скептична аудитория. Това е и целта на представянето и на голямата сцена на шоуто – да покаже, че не само децата могат да се забавляват с кукленото изкуство. Юлия разказа и как се е „родила“ госпожица Фрау. Вдъхновена от спектакъл в Прага, тя решава, че това е нещото, което иска да прави. Заедно със съмишленици създава първото stand up muppet show, а „персонажа“ на новата „звезда“ създава като съчетание от сериозни проучвания и вътрешна енергия.

Как пие кафето си на снимачната площадка Сашо Кадиев, какви домашни задължения има преди да влезе в ролята на водещ и как се сработва с Даниел Петканов? Какви са тайните зад главозамайващото изпълнение на дубльора Петър Бойков, който пресъздаде 18 различни персонажа, можете да видите в ексклузивната онлайн поредица „Още от България търси талант“ с водещ Даниел Петканов на talant.btv.bg.

Ключови думи: