На живо

7

Танцуващи майки спечелиха аплодисментите в България търси талант

Съставът от 13 майки, които танцуват с бебетата си обраха овациите на журито

Публикувано на 19 Септември 2019
Танцуващи майки спечелиха аплодисментите в България търси талант

Ерго денс“ или съставът от 13 майки, които танцуват с бебетата си обраха овациите на журито на „България търси талант“.

Сашо Кадиев и Дани Петканов пък останаха впечатлени, че нито едно от мъничетата не се разплака от светлините на най-голямата сцена в България.

Дамите, които искат да покажат, че майчинството може да бъде и забавно, отиват към полуфинала на шоуто с четири положителни вота на Ицо Хазарта, Катето Евро, Любен Дилов-син и Славена Вътова.

Те изповядват убеждението, че бебеносенето е изключително важно при изграждането на връзката между майката и детето, а и допълнително им помага да бъдат активни и в добра форма. За тях то е любов, топлина и близост.

Кулминация на изпълнението им даде един малък мъж, който буквално проходи на сцената на „България търси талант“. А Ицо Хазарта коментира: „Тези 3 минути свършиха повече работа от всичките кампании за правене на деца и за решаването на демографската криза“.  

Хореографката на състава – Тамара, както и две от майките –танцьорки – Христина и Петя, гостуваха в студиото на „Преди обед“ по bTV, за да коментират с Деси и Сашо ползите от бебеносенето и свободата, която то дава. Те обясниха, че ергономичните носилки разпределят тежестта, подкрепят инстинкта за успокояване на малките и дават възможност за извършването на паралелни действия. Според тях изкуството и музиката трябва да заемат първостапенна роля в развитието на децата, тъй като танцът развива двигателната култура, творческите заложби, усета и изобретателността. Подготовката за изпълнението на сцената на „България търси талант“ е отнело на „Ерго денс“ цял месец наситени репетиции, но винаги са се старали те да са приятни и забавни. Майките споделят преживявания, опит, а децата буквално израстват в спортната зала и създават приятелства. Те обещаха, че подготвят страхотни изненади за полуфинала на шоуто, вписано в рекордите на Гинес, с които искат да привлекат за каузата още много млади жени.

Ключови думи: