На живо

7

Песен от Sofia Songwriting Camp влиза в албума на Twice

Парчето, което носи името Rainbow, е първият пробив на български автори на корейския пазар

Публикувано на 17 Септември 2019
Песен от Sofia Songwriting Camp влиза в албума на Twice

Песен, създадена по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp влиза в осмия албум на една от водещите K-pop банди - Twice.

Парчето, което носи името “Rainbow”, е първият пробив на български автори на корейския пазар.

В създаването му като автори участват Михаела Маринова и Никол Канева от 4Magic, както и суперуспешното шведско продуцентско дуо JeL - Алекс Карлсон и Алексей викторович.

„Едно от най-ценните неща, които правя за всички артисти на „Вирджиния Рекърдс“ е да ги развивам и като автори на музика. Много е ключово да има повече изпълнители в България, които пишат собствените си песни, както и песните на свои колеги. Освен че това е паралелна втора кариера и източник на приходи, авторството ражда и тип независимост, който е от огромно значение за всеки артист. Песента е най-важният елемент в нашия бизнес и затова създадох първия творчески лагер за писане на песни в България Sofia Songwriting Camp”, коментира управляващият директор на „Вирджиния Рекърдс“ Саня Армутлиева.

Междувременно второто издание на Sofia Songwriting Camp вече е потвърдено и ще се проведе през пролетта на 2020 г. Очаква се то да надхвърли първото както по брой участници, така и по имената, които ще станат част от него.

За Twice:

Twice е южнокорейска женска банда, създадена през 2015 г. в музикалния риалити формат Sixteen. През 2016 г. сингълът им „Cheer Up“ покорява всички музикални класации в Южна Корея и печели награда за „Песен на годината“ по време на Melon Music Awards и Mnet Asian Music Awards. Първият им албум се превръща в най-продаваният на корейския пазар за 2016-та, а само година след дебюта им, Twice успяват да продадат над 1,2 милиона копия от четирите си EP-та.

Ключови думи: